Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -viikko houkuttelee kaupunkilaisia arkkitehtuurin ja rakennetun ympäristön äärelle

14.6.2018

Alvar Aalto -viikon ohjelma on julkistettu!

Viikon aikana luvassa on muun muassa vehreitä teemakävelyjä Kehä Vihreällä ja tanssitaiteilija Helena Ratisen ohjaamia liikkeellisiä kierroksia Säynätsalon kunnantalolla ja Alvar Aalto -museossa. Musiikki- ja makuelämyksistä voi nauttia vaikkapa Muuramen kirkon kesäkonsertissa ja Aallon 120-vuotisleivoskahveilla.

Aallosta ja arkkitehtuurista inspiroituneita hemmotellaan yli kolmellakymmenellä teemallisella, opastetulla kierroksella eri kohteissa. Alvar Aalto -museon kulisseihin pääsee kurkistamaan arkiston avoimessa iltapäivässä. Kansainvälistä väriä tapahtumaan puolestaan tuo arkkitehti Lars Bendrupin luento Aallon suunnitteleman, Tanskan Aalborgin taidemuseon kunnostuksesta.

Kaikille avoimen, poikkitaiteellisen kaupunkitapahtuman ohjelmistossa on myös hauskoja työpajoja lapsille. Aaltoon ja arkkitehtuuriin liittyviin vapaamuotoisiin keskustelutilaisuuksiin voi osallistua myös yllätyksellisissä ympäristöissä.

 Asukkaat avaavat kotiensa ovet Aallon taloihin

Tapahtumarikas viikko huipentuu sunnuntaina 2.9.2018 ensimmäistä kertaa järjestettävään Aalto Open House -tapahtumaan, jossa tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus kurkistaa Alvar Aallon suunnittelemiin asuinrakennuksiin Jyväskylässä, kun asukkaat avaavat ovet yksityisiin koteihinsa.

Samaan aikaan Alvar Aalto -viikon kanssa Jyväskylään rantautuu 14. kansainvälinen Alvar Aalto Symposium, jonka teemana 30. – 31.8.2018 on ”Asumisen uudet ratkaisut kaupunkiympäristöjen muutoksessa”.

Tutustu koko ohjelmistoon.

Kuvat: Visit Jyväskylä / Tero Takalo-Eskola ja Tiina Ekosaari, Alvar Aalto -museo.