Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Kolme Jalkaa, Vesa-Pekka Rannikko

8.10.-27.11.2011

Vesa-Pekka Rannikon uusi videoinstallaatio Kolme jalkaa avataan lokakuussa Alvar Aalto –museon Galleriassa. Teoksen lähtökohtina ovat itse museorakennus sekä arkkitehtuurin suhde ihmiskehoon.

Kolme jalkaa tarkastelee mittakaavaleikin kautta ihmisen kokemusta ympäristöstä historiallisena, kuvitteellisena ja konkreettisena kokemuksena. Teoksen sisältämä matkakertomus vie talvisodan aikaisesta Viipurin kirjastosta tieteisromaanin kuvitteellisiin kuvauksiin. Lopulta lavastettujen rakenteiden kautta päädytään Thaimaan tsunamin raunioittamiin hotelleihin ja hyönteismaailman mikrotasolle. Kerronta ei enää ole vain lineaarista vaan kuvansisäistä, samanaikaista.

Vesa-Pekka Rannikko (s.1968) on monipuolinen taiteilija, joka on työskennellyt videon lisäksi niin veistosten, maalausten, installaatioiden kuin performanssinkin parissa. Hän on sivunnut useissa töissään Alvar Aallon suunnittelemaa Viipurin kirjastoa ja sinne suunniteltua kolmijalkaista jakkaraa, josta sittemmin tuli yksi suomalaisen muotoilun ikoneista. Rannikon töitä on nähty monissa kansainvälisissä näyttelyissä. Tänä vuonna hän edustaa Suomea Venetsian biennaalissa – Alvar Aallon vuonna 1955 suunnittelemassa näyttelypaviljongissa.

Alvar Aallon laaja ja monipuolinen elämäntyö innoittaa yhä uusien arkkitehti- ja muotoilijasukupolvien lisäksi myös useita merkittäviä nykytaiteilijoita. Kolme jalkaa on avaus Alvar Aalto -museon uudessa näyttelysarjassa, joka esittelee Aallon töistä ammentavaa, kansainvälisesti kiinnostavaa nykytaidetta.

Lisätietoja ja kuvapyynnöt:

Mari Murtoniemi, vs. museolehtori, mari.murtoniemi@alvaraalto.fi,  p. 0400 254 708

 

Alvar Aalto –museo, Galleria

Alvar Aallon katu 7, 40100 Jyväskylä

pääsymaksu 6/2€

www.alvaraalto.fi

www.vesapekkarannikko.net