Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Millä keinoilla saamme kohtuuhintaista laatua suomalaiseen asumiseen?
Vastauksia etsitään valtakunnallisella Asuntoreformi 2018 -kilpailulla.


Asuntoreformi 2018 -kilpailu 
on avoin arkkitehtuurikilpailu, jossa tunnistetaan ajankohtaisia asumisen haasteita sekä etsitään niihin innovatiivisia ja toteuttamiskelpoisia ratkaisuja. Kilpailussa käsiteltäviä teemoja ovat mm.kestävän kaupunkikehityksen edistäminen, kohtuuhintaisuus, asukaslähtöiset toteuttamismallit, kestävän asumisen ja asuntorakentamisen erilaiset ulottuvuudet ja uudet asumisen palveluratkaisut. Kilpailun tarkoituksena on löytää konkreettinen ratkaisu kolmeen eri kaupunkiin, JyväskyläänTampereelle ja Vantaalle sijoittuviin asuntosuunnittelun kohteisiin. Tavoitteena on lisäksi synnyttää kansalaisten ja toimijoiden vuorovaikutteista keskustelua asumisen ja asuinrakentamisen uudistamisesta.

Kilpailun voittajien valinnassa tullaan erityisesti painottamaan suunnitelmien innovatiivisuutta ja uusien ratkaisujen kehittämistä. Arvostelussa tarkastellaan lisäksi kokonaisvaltaista arkkitehtuurin laatua, suhdetta ympäröivään kaupunkirakenteeseen, asuinympäristön viihtyisyyttä ja elämyksellisyyttä sekä toiminnallista laatua ja uusia asuntoratkaisujen ideoita. Arvosteluperusteita ovat myös ehdotuksen kehityskelpoisuus, kustannusten ja laadun tasapaino, sekä taloudellinen toteutuskelpoisuus.

Kilpailun järjestävät Jyväskylän kaupunki, Tampereen kaupunki, Vantaan kaupunki, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Tampereen teknillinen yliopisto, Ympäristöministeriö ja Alvar Aalto -säätiö.

Kilpailu alkaa 28.2.2018 ja päättyy 28.5.2018. Kilpailu pyritään ratkaisemaan 20.8.2018 mennessä. Kilpailun voittajat sekä arvioinnista laadittava pöytäkirja julkistetaan palkintojenjakotilaisuudessa, joka järjestetään 30.8.2018 Jyväskylässä Alvar Aalto Symposiumin yhteydessä. Kilpailuasiakirjat ovat ladattavissa kilpailun verkkosivulta www.asuntoreformi2018.fi 28.2.2018 alkaen.

Asuntoreformikilpailun julkistus
Ke 28.2.2018 klo 12.15–14.00

Tutkimusseminaari – Asumisen sosiaaliset ulottuvuudet
Ke 28.2.2018 klo 14.00–16.00
Keynote: Otto Höller ja Oliver ScheifingerTafka OO, Berliini ja Wien Tutkimusseminaarin järjestää Tampere School of Architecture.

Osoite: Tampereen teknillinen yliopisto, Kampusareenan auditorio A223, Korkeakoulunkatu 7, 33720 Tampere, Hervanta
Kampuskartta ja pysäköinti: www.tut.fi/fi/tietoa-yliopistosta/yhteystiedot/kampuskartta-ja-pysakointi/


Lisätietoja

Nina Heikkonen
Alvar Aalto -akatemia, ohjelmapäällikkö
Asuntoreformi 2018 -kilpailu, kilpailusihteeri
asuntoreformi2018@alvaraalto.fi
puh. 044 500 1257