Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Kesällä 2021 Teheranissa, Iranissa esillä ollut The Landscape of Alvar Aalto -näyttely saa jatkoa, kun näyttely nähdään Safavi Museumissa ja Aknoon Gallery:ssä Isfahanissa sekä Khane Honar -galleriassa  Shirazissa keväällä 2022.

Näyttely esittelee Alvar Aallon arkkitehtonisia elementtejä, joiden avulla rakennus sijoitetaan osaksi maisemaa. Aalto kiinnitti suunnitelmissaan huomiota maan pinnanmuotoihin ja korkeuseroihin, luonnonmateriaalien, kallioperän, kasvillisuuden ja vesielementtien hyödyntämiseen, joka näkyi mm.  rakennuksiin liittyvinä piha-alueina ja terassointeina. Näyttelyssä sijansa saa myös Shirazin taidemuseosuunnitelma, jonka Aalto luonnosteli 1969–70 Shirazin kaupungin pohjoispuolella olevalle kukkulalle Zagros-vuoren juurelle Iranissa vierailunsa jälkeen.

Näyttely rakentaa sillan Alvar Aallon maisema-ajattelun ja toteutumattomaksi jääneen Shirazin taidemuseon keskeisten arkkitehtonisten teemojen välille. Näyttelyssä on esillä noin 40 arkistovalokuvaa Alvar Aalto -säätiön kokoelmista. Näyttelyn kuraattori on taidehistorioitsija, FM Teija Isohauta.

Näyttelyt järjestetään yhteistyössä Alvar Aalto -säätiön, Suomen Teheranin-suurlähetystön ja Safavi Museumin ja Aknoon Galleryn sekä Khane Honar -gallerian kesken.

Lue lisää näyttelyn englanninkielisestä tiedotteesta.


Lisätietoja:
Suomen suurlähetystö Teheranissa, puh. +98 212 351 2000

 

The Landscape of Alvar Aalto
Safavi Museum & Aknoon Galleries, Isfahan, Iran 26.4. – 8.5.2022
Address:  Aknoon: No. 135, Marnan St. Safavi: Khaghani St., Corner of Alley No. 31

Khane Honar, Shiraz, 13.5. – 1.6.2022
Address: Eram St., End of 3rd Alley, Shiraz Art House