Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Keski-Suomen Tanssin Keskuksen ja Alvar Aalto -säätiön yhteishanke, Tanssin Aallolla tutkii ja tulkitsee rakennettua ympäristöä kehollisuuden ja liikkeen kautta. Hanke avaa uudenlaisia, kokemuksellisia lähestymistapoja arkkitehtuuriin ja muotoiluun ja pyrkii näin tavoittamaan uusia kohderyhmiä aiheiden äärelle. 

Hankkeessa mukana olevan tanssitaiteilija Helena Ratisen kyky muovata arkkitehtuuria ja muotoilua tanssin kielelle pohjautuu kiinnostukseen ja perehtyneisyyteen Aallon tuotantoa kohtaan. Alvar Aalto -museossa järjestetään kevään aikana Tanssin Aallolla -yleisötapahtumia, jotka on suunnattu erityisesti suurelle yleisölle ja perheille:

Helena Ratisen taiteilijatapaamiset perjantaina 17.3. ja 31.3. klo 12 raottavat verhoa tanssitaiteilijan työhön ja ajatuksiin hankkeen takana. Tapaamisiin on vapaa pääsy.

Lasten mitalla -työpajoissa lauantaina 18.3., 1.4. ja 22.4. klo 14 tutustutaan Aino Aallon suunnittelemiin lasten kalusteisiin Lasten mittakaava -näyttelyssä, kuunnellaan pieniä ääniä ja tarinoita sekä muovataan ihmisistä erilaisia rakennelmia. Koko perheen leikkisät työpajat soveltuvat parhaiten 5-7-vuotiaille. Työpajoja ohjaavat tanssitaiteilija Helena Ratinen ja muusikko Juhani Saksio. Työpajaan voi osallistua museon pääsymaksun hinnalla (6/4€), alle 18-vuotiaille vapaa pääsy.

Lisätietoa hankkeesta ja suunniteltavista kulttuurimatkailutuotteista Tanssin Aallolla -hankkeen omilta sivuilta.

Vuosina 2016-2017 toteutettava hanke on saanut tukea Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

 

Alvar Aalto -museo
Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä
avoinna ti-su klo 11-18
puh. 040 135 6210
www.alvaraalto.fi

Lisätietoja: Keski-Suomen Tanssin Keskus, www.tanssinkeskus.fi