Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -säätiön ja Jyväskylän kaupungin järjestämään kansainväliseen Ruusupuiston arkkitehtuurikilpailuun saapui 674 kilpailuehdotusta määräaikaan mennessä. Ehdotusten määrä on Suomessa järjestetyistä arkkitehtuurikilpailuista kaikkien aikojen toiseksi suurin – heti Guggenheim Helsinki -kilpailun jälkeen.

The public design competition for an extension for the Alvar Aalto Museum and the Museum of Central Finland. Photo: Alvar Aalto Museum.

Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon nivelosan yleinen suunnittelukilpailu. Kuva: Alvar Aalto -museo.

Kilpailussa suunnitellaan Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon yhdistävä lisärakennus ja alueen ulkotila. Tavoitteena on kehittää kahdesta Alvar Aallon merkkiteoksesta vetovoimainen ja korkealaatuinen museokeskus Jyväskylään.

Palkintolautakunta painottaa arvosteluperusteissaan muun muassa arkkitehtonista kokonaisotetta sekä suunnitelman teknistä ja taloudellista toteutettavuutta. Erityisen tärkeää on, että voittajaehdotus sopii valtakunnallisesti arvokkaaseen kulttuuriympäristöön ja siinä on löydetty luonteva yhteys Alvar Aallon arkkitehtuurin kanssa.

Kilpailun voittajat julkistetaan Arkkitehtuurin päivänä ja Alvar Aallon syntymäpäivänä 3.2.2016.

Lue lisää tiedotteesta.

Lisätietoja:
Alvar Aalto -säätiön johtaja Tommi Lindh, puh. +358 44 562 1625, tommi.lindh (at) alvaraalto.fi