Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Vetoomuksen Alvar Aallon suunnitteleman funktionalismin merkkiteoksen, Paimion parantolan, säilyttämiseksi allekirjoitti yli 2 500 arkkitehtuurin ystävää eri puolilta maailmaa. Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh luovutti vetoomuksen allekirjoituksineen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirille 1.2.2019 Paimion parantolassa järjestetyssä tilaisuudessa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä ympäristöministeriö ovat aloittaneet selvitystyön Paimion parantolan tulevaisuudesta. Selvitystyöhön on nimetty varatuomari Heikki Alanen ja diplomi-insinööri Olavi Hiekka.

Selvityksen tavoitteena on löytää toimintamalli, jonka avulla pystytään kattamaan kiinteistön käytöstä ja ylläpidosta koituvat kulut sekä turvaamaan Alvar Aallon suunnitteleman rakennuskokonaisuuden kulttuuri- ja rakennushistoriallisten arvojen säilyminen. Rakennuksen myynti on keskeytetty selvitystyön ajaksi, jonka on määrä valmistua 15.6.2019.

Alvar Aalto -säätiö kiittää lämpimästi kaikkia vetoomuksen allekirjoittaneita, jotka ovat osoittaneet tukensa rakennuksen säilymisen puolesta.

Lisätietoa: Selvitys Paimon parantolan tulevaisuudesta käynnistyy

Yhteydenotot:
Alvar Aalto -säätiö
Toimitusjohtaja Tommi Lindh
puh. 044 562 1625
tommi.lindh@alvaraalto.fi

Arkkitehti Jonas Malmberg
puh. 040 567 5600
jonas.malmberg@alvaraalto.fi