Siirry pääsisältöön

Kalenteri

MaxMin-logo-vaaka

Kansainvälinen Alvar Aalto -designseminaari järjestetään tulevana viikonloppuna 27.–28.8.2016 Jyväskylässä. Seminaari tarjoaa keskusteluareenan ja kohtaamispaikan kahdeksatta kertaa muotoilualan ammattilaisille ympäri maailman. Tämän vuoden MAXIMAL I MINIMAL -teema on puheenvuoro laadukkaan muotoilun puolesta.

Alvar Aalto -designseminaarissa kuullaan kahdentoista tämän hetken ajankohtaisimman muotoilijan sekä valmistajan ajatuksia suunnittelutyön laadusta ja vastuusta. Lavalle nousee lontoolainen nuori muotoilulupaus Max Lamb, Milano Design Award 2016 -voittaja Hans Lensvelt, Suomessa ensimmäistä kertaa luennoiva japanilainen valaistusguru Kaoru Mende ja taidokkaasta puuosaamisesta tunnetun Nikarin toimitusjohtaja Johanna Vuorio. Mukana ovat myös Jonas BohlinRichard HuttenJouko Järvisalo, Cecilie ManzPäivi Meuronen ja Aimo Katajamäki sekä Fien Muller ja Hannes Van Severen.

Tapahtuma huipentuu suomalaisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitosten opiskelijoiden ja muotoilun huippunimien yhteisnäyttelyyn Keski-Suomen museossa. Kevään ja kesän aikana luennoitsijat ja opiskelijaryhmät ovat työstäneet heille annetun suunnittelutehtävän pohjalta kirjojen säilytykseen sopivia vertikaalisia huonekaluja. Yhteistyönä syntyneet kiehtovat esineet haastavat ja mullistavat perinteistä tapaamme ajatella kirjahyllyä.

Teema, luennoitsijavalinnat sekä näyttelykokonaisuus on tapahtuman puheenjohtajan, sisustusarkkitehti ja muotoilija Simo Heikkilän käsialaa.

”Odotan seminaarin ohjelmalta paljon. Simo Heikkilä haastaa teemalla niin osallistujat kuin puhujat tärkeän aiheen äärelle. On kiinnostavaa kuulla, miten puhujat tulkitsevat maksimaalisen ja minimaalisen tematiikkaa esityksissään ja millaisia kirjahyllyjä teema on synnyttänyt oppilaitosten ja luennoitsijoiden yhteistyöprojektissa”, sanoo Alvar Aalto -akatemian johtaja Markku Hedman.

”Tällä kertaa ohjelmasta löytyy poikkeuksellisen paljon oheistapahtumia, joihin on vapaa pääsy. Seminaarilauantaina luvassa on muun muassa Säynätsalo-ekskursio ja Guerrilla Lighting -valaistustempaus. Olemme halunneet näin huomioida myös paikalliset muotoilun ystävät”, jatkaa Hedman.

Ensimmäisen kerran designseminaari järjestettiin jo vuonna 1995. Alun perin Alvar Aallon ideasta alkunsa saaneelle tapahtumalle on muodostunut tärkeä tehtävä ajankohtaisen ja kriittisen kansainvälisen muotoilukeskustelun herättäjänä.

Tapahtuman tuottaa Alvar Aalto -säätiö. Pääyhteistyökumppanina toimii Jyväskylän kaupunki.

Alvar Aalto -designseminaarin kotisivut:
www.alvaraaltodesignseminar.fi

Mediatiedustelut ja haastattelupyynnöt:
tiedottaja Annukka Pakarinen
Alvar Aalto -säätiö
annukka.pakarinen(at)alvaraalto.fi
puh. +358 50 381 0143

Akkreditoituminen:
press(at)alvaraalto.fi

Lisätietoa tapahtumasta:
tuottaja Nina Heikkonen
Alvar Aalto -säätiö
nina.heikkonen(at)alvaraalto.fi
puh. +358 44 500 1257