Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Aino Aallon ja Artekin taidokkaita lapsille suunniteltuja huonekaluja ja sisustuksia on mahdollisuus nähdä ensimmäistä kertaa laajana kokoelmanäyttelynä. Lasten mittakaava -näyttely on avoinna yleisölle kevätkauden ajan 10.2.–21.5.2017 Alvar Aalto -museon Galleriassa Jyväskylässä.

Aino Aalto esitteli ensimmäiset lastenkalusteensa jo vuonna 1929, ja seuraavalta vuosikymmeneltä alkaen Artek sisusti Aallon johdolla suuren määrän lastentarhoja ja neuvoloita. Aallon ja hänen työtoverinsa sisutusarkkitehti Maija Heikinheimon työ kytkeytyy vahvasti modernin hyvinvointiyhteiskunnan ja suomalaisen lastenhoidon kehitykseen.

Näyttelyssä esitellään erilaisia lastentarhojen, kirjastojen ja neuvoloiden sisustuksia sekä niihin suunniteltuja huonekaluja. Lasten iloksi näyttelyyn on rakennettu Artekin työpiirustusten mukaan muutamia uusia lastenkalusteita, joita on mahdollisuus kokeilla ja tutkia tarkemmin. Luvassa on myös “Tarina pienestä punaisesta tuolista” -tehtäväkierros.

Näyttelyaineisto on valittu pääosin Alvar Aalto -museon omista kokoelmista. Keräilijä Pertti Männistön, arkkitehti Igor Herlerin sekä Keski-Suomen museon kokoelmista lainatulla esineistöllä täydennetään näyttelyä.

Alvar Aalto -museon tuottama Lasten mittakaava liittyy satelliittinäyttelynä osaksi HAM Helsingin taidemuseossa 3.3.-30.7.2017 esiteltävää Modernia elämää! -näyttelyä ja Suomi 100 -juhlavuotta.

Lue lisää lehdistötiedotteesta.

Tutustu Lasten mittakaava -näyttelyn oheisohjelmaan.

Lasten mittakaava
10.2.–21.5.2017
Alvar Aalto -museon Galleria
Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä
avoinna ti–su klo 11–18
www.alvaraalto.fi

Näyttelyn avajaisia juhlitaan torstaina 9.2.2017 klo 18 alkaen. Esiintymässä tanssitaiteilija Helena Ratinen. Tervetuloa!

 

Lisätietoja: museoamanuenssi Mari Murtoniemi, mari.murtoniemi(at)alvaraalto.fi, p. 040 355 9162