Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Habitaren yhteydessä 13.–15.9.2023 järjestettävä Habitare Pro koostuu Habitaren Ahead-alueelle sijoittuvasta näyttelystä ja kansainvälisestä ammattilaisohjelmasta sekä uudesta showroom-tapahtumasta, joka kutsuu ammattilaisyleisön ja muotoilun ystävät Helsingin keskustassa sijaitseviin showroomeihin.

Alvar Aalto -säätiö on mukana mm. keskustelutilaisuudessa Muutoksen design, joka järjestetään Akateemisessa kirjakaupassa tiistaina 12.9. klo 15 sekä Design Crimes and Icons -keskustelussa Messukeskuksessa torstaina 14.9. klo 15.


Alvar Aalto – design talk: MUUTOKSEN DESIGN
12.9.2023 klo 15–16

Akateeminen kirjakauppa, Keskuskatu 1, Helsinki

Ympäröivä maailma on täynnä uhkia; ilmaston muutos yksi akuutein ongelma. Hukumme tavaroiden liikatuotantoon, samalla tuotteiden, palveluiden ja rakentamisen laatu ja kestävyys ovat kärsineet. Hengitysilma ja vesistöt saastuvat, elin- ja asuinympäristömme eivät anna riittävää suojaa tai viihtyvyyttä muutosten keskellä. Mikä neuvoksi, kun ratkomme ääri-ilmiöitä ja isoja ongelmia mm. kaupunkiympäristössä? Mukana keskustelussa Ville Blåfield, Hanna Harris ja Mirkku Kullberg.


Design talk: Design crimes and icons 14.9. klo 15-15.40

Helsingin Messukeskus

Ihmiset tuottavat liikaa tavaraa, mutta siitä huolimatta suuri määrä tuotteista, rakennuksista tai palveluista ei täytä tehtäväänsä, vaan hylätään tarpeettomina suhteellisen lyhyen ajan kuluessa. Paneeliin keskustelijat nostavat esiin muutamia esimerkkejä niin ”suunnittelurikoksista” kuin laadukkaan  suunnittelun parhaimmistostakin. Mukana englanninkielisessä keskustelussa Max Fraser, Antti Olin, Mirkku Kullberg ja Tej Chauhan.

Rekisteröidy tapahtumaan ja lue lisää: habitarepro.com

Habitare-yhteistyön kunniaksi Alvar Aalto Shopissa kaikki normaalihintaiset tuotteet -10 % 17.9.2023 asti koodilla habitare10. Ei koske opastettuja kierroksia tai muita pääsylipputuotteita.

 

Vuonna 2023 on kulunut 125 vuotta Alvar Aallon (1898−1976) syntymästä. Modernin suunnittelun uranuurtajat, arkkitehdit Alvar, Aino ja Elissa Aalto tekivät poikkeuksellisen rikkaan ja monipuolisen uran sekä Suomessa että kansainvälisesti. Juhlavuoden aikana Alvar Aalto -säätiö tuo esiin – yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa – Alvar Aallon arkkitehtitoimiston (1923−1994) tarinaa ja töiden taustalla vaikuttaneita, yhä tänäkin päivänä ajankohtaisia ajatuksia.