Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -museon kesäkausi alkaa hauskoilla lapsille suunnatuilla arkkitehtuurityöpajoilla

 

Työpajoja järjestetään kesäkuun alussa viikoilla 23-24, tiistaista torstaihin klo 10-13 museon URBS-työpajatilassa. Jokaisena päivänä työpajassa on eri aihe ja materiaali. Voit tulla rakentelemaan vaikka joka päivä tai vain yhtenä päivänä. Yhteen työpajaan mahtuu mukaan 16 rakentelijaa. Materiaalimaksu on 6 € / työpaja.  Työpajat soveltuvat yli 9 -vuotiaille, nuoremmat rakentelijat vanhempien seurassa.

Mukaan voi tarvittaessa ottaa omat eväät tai voit ruokailla työpajan jälkeen museon kahvilassa Cafe Alvarissa, jossa on tarjolla päivän lounas myös lastenkokoisena annoksena.

Työpajoihin täytyy ilmoittautua viimeistään kaksi päivää ennen pajaa. Työpaja toteutuu, jos pajaan on vähintään 5 ilmoittautunutta. Ohjaajana toimii museolehtori Lotta Leskelä.

Ilmoittautumiset: lotta.leskela@alvaraalto.fi tai p. 0400 254 708 (ma-pe)

Ti 5.6. klo 10-13 Majapaja. Tehdään luonnon- ja kierrätysmateriaaleista pienoismaja omalle maskotille. Ota mukaan oma pehmolelusi tai muu maskottisi. Ilmoittautuminen 2.6. mennessä

Ke 6.6. klo 10-13 Makea maja. Jäikö lumilinna tai iglu rakentamatta viime talvena? Muurataan talo sokerilla sokeripaloista. Kesän kunniaksi värjätään se vesiväreillä ja tehdäänkin lumilinnan asemasta kesämaja. Ilmoittautuminen 4.6. mennessä.

To 7.6. klo 10-13 Pilvilinna tai leijuva talo. Tehdään värikäs kuumailmapallo päällystämällä ilmapallo silkkipaperilla. Rakennellaan linna tai talo leijumaan kuumailmapallon varassa.  Linna näyttää leijuvan ilmapallon kannattelemana, jos ripustat pallon narulla kattoon. Ilmoittautuminen 5.6. mennessä.

Ti 12.6. klo 10-13 Unelmahuone. Millainen on unelmiesi huone? Onko siellä kirkkaita värejä ja pyöreitä ikkunoita? Pörröisiä mattoja ja hopeisia seiniä? Viherkasveja ja puuta? Vai jotain aivan muuta? Rakennellaan unelmien huoneen pienoismalli erilaista materiaaleista. Ilmoittautuminen 10.6. mennessä.

Ke 13.6. klo 10-13 Kaupunkikassi. Tehdään aistikierros museossa ja tutustutaan museorakennuksen pintoihin ja materiaaleihin. Tehdään pahvista ja muista materiaaleista oma painolaatta ja painetaan oma kesäkassi. Ilmoittautuminen 11.6. mennessä.

To 14.6. klo 10-13 Kesämökki. Tutustutaan vanhaan hirsirakentamiseen ja rakennellaan puutikuista hirsimökki. Perinteiseen tapaan istutetaan katolle tai pihalle kasvamaan ruohoa ja niittykukkia. Seuraa kasvua kesän aikana. Ilmoittautuminen 12.6. mennessä.

Työpajojen aluksi kokoonnutaan museon aulaan ja mennään yhdessä työpajatilaan.

Tervetuloa mukaan!