Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Seinäjoen kaupungintalo, Alvar Aalto 1959-60. Valokuva Maija Holma, Alvar Aalto -museo. ©Alvar Aalto -säätiö.

 

14.-15.9.2017 Seinäjoella järjestettävän kansainvälisen Alvar Aalto -arkkitehtuuritapaamisen aiheena on Teknologia ja humanismi. Tilaisuuden puheenjohtaja, Alvar Aalto -akatemian johtaja Markku Hedman kertoo olevansa iloinen siitä, että seminaari tuo esiin monipuolisia aiheita ja näkökulmia, jotka heijastelevat arkkitehtuurin ja rakentamisen nykytilaa. ”Tulevaisuudessa edessämme on runsaasti sekä haasteita ratkaistavaksi että kiinnostavia mahdollisuuksia hyödynnettäväksi”, hän mainitsee.

Arkkitehtuuritapaamisen ainutlaatuisen monipuolinen ohjelmisto on jaettu kolmeen, tutkimusta ja innovaatioita käsittelevään sessioon, jotka kantavat teemoja Human, Theory ja Digi (ihmisyys, teoria ja digitalisaatio). Seminaarissa käsitellään kehittyvän teknologian uusia mahdollisuuksia rakentamisen alalla ja niiden suhdetta ihmisen hyvinvointiin. Aihe on herättänyt paljon kansainvälistä kiinnostusta ja kahden päivän aikana seminaarissa kuullaan kaikkiaan 18 puheenvuoroa. Niissä käsitellään rakentamiseen ja rakennusten käyttöön liittyvää teknologista kehitystä sekä käytännön sovellusten että teorian näkökulmista. ”Seminaarissa on mahdollista tutustua esimerkiksi keinotodellisuuden uusimpiin sovelluksiin sekä kestävän rakentamisen ajankohtaisiin aiheisiin”, Markku Hedman valaisee. Katso arkkitehtuuritapaamisen monipuolinen ohjelmisto tästä.

Arkkitehtuuritapaamisen puheenjohja on Markku Hedman, keynote-puhujina sekä sessioiden moderaattoreina toimivat professorit Pekka Heikkinen, Ari Hynynen, Markku Karjalainen sekä arkkitehti Henrika Pihlajaniemi.

Markku Hedman on Alvar Aalto -akatemian johtaja ja työskentelee professorina Tampereen Teknillisen yliopiston Arkkitehtuurin laitoksella. Hän on erikoistunut opetus- ja tutkimustyössään asuntosuunnittelun kysymyksiin ja perustanut mm. asuntosuunnittelun ASUTUT -tutkimusryhmän. Hän on kysytty  luennoitsija erilaisiin alan tilaisuuksiin ja mukana useissa Suomen johtavissa asuntosuunnittelun kehittämisen organisaatioissa ja työryhmissä.

Pekka Heikkinen on ansioitunut puurakentamisen professorina ja Wood Program -ohjelman johtajana Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksella. Kansainvälisesti tunnetulle puurakentamisen asiantuntijalle on myönnetty useita tunnustuksia ja palkintoja arkkitehtuurin tutkimus- ja kehittämishankkeisiin liittyen.

Ari Hynynen työskentelee arkkitehtuuri- ja kaupunkitutkimuksen professorina Tampereen Teknillisessä Yliopistossa ja hoitaa Alvar Aalto -professuuria Seinäjoen yliopistokeskuksessa. Professuuri on keskittynyt arkkitehtuuri- ja kaupunkitutkimukseen, ja Hynysen johtamissa tutkimushakkeissa tarkastellaan erityisesti rakennetun ympäristön vaikutusta kaupunkitilojen asukkaisiin ja käyttäjiin eri näkökulmista.

Markku Karjalainen työskentelee puurakentamisen ja  arkkitehtuurin dosenttina Oulun Yliopistossa, sekä rakennusopin Associate Professorina Tampereen Teknillisessä Yliopistossa. Hänen uraauurtava työnsä teollisen puurakentamisen kehittämiseksi ja edistämiseksi on ulottunut viimeisten 20 vuoden aikana asuntoarkkitehtuurista julkisiin rakennuksiin.

Henrika Pihlajaniemi on arkkitehti, valaistussuunnittelija ja tutkija, joka opettaa ja luennoi Oulun yliopiston arkkitehtuurin osastolla. Hän on erikoistunut erilaisiin asumisen ja arkkitehtuurin valaistuskysymyksiin ja on mukana niihin liittyvissä tutkimusprojekteissa, joista eräs ajankohtaisimmista on SenCity – intelligent lightning as a service platform for innovative cities -hanke.

Kansainvälinen arkkitehtuuritapaaminen sijoittuu Alvar Aalto -akatemian tuottaman Alvar Aalto -viikon lomaan, jonka monipuolinen ohjelmisto levittäytyy ympäri kaupunkia. Tutustu Alvar Aalto -viikkoon tästä.


Lisätietoja:

Nina Heikkonen
Alvar Aalto -akatemia / Alvar Aalto -säätiö
puh. 044 500 1257
nina.heikkonen@alvaraalto.fi

www.alvaraalto.fi