Siirry pääsisältöön

Kalenteri

NORDMAK 2024-26 käynnistyy syksyllä 2024. Koulutuksesta vastaavat yhteistyössä Aarhusin arkkitehtikoulu Tanskasta, Ruotsin kuninkaallinen taideakatemia, Oslon arkkitehtuuri- ja designkoulu Norjasta sekä Alvar Aalto -säätiö ja Aalto-yliopisto Suomesta. Kurssin opetus, ryhmätyöskentelyt ja keskustelut ovat pääosin pohjoismaisilla kielillä (ruotsi, norja, tanska). Opetusta ja lähdemateriaalia on myös englanniksi.

Teoria- ja käytännön opinnoista koostuva koulutus (kesto n. 2,5 vuotta) soveltuu hyvin työn ohessa toteutettavaksi. Opinnoissa voi hyödyntää omaan työhön liittyviä kysymyksiä ja aiheita. Koulutusohjelman opetuksesta vastaavat kaikki mukana olevat oppilaitokset lukukausittain. Viimeinen lukukausi on omistettu diplomityön suorittamiselle.

NORDMAK on suunnattu arkkitehtuurin ja kulttuurin kentällä työskenteleville asiantuntijoille – arkkitehdeille, insinööreille, suunnittelun ja rakentamisen ammattilaisille, muotoilijoille, historioitsijoille, arkeologeille ja tutkijoille. Kurssi tarjoaa täydennyskoulutusta ja erikoisasiantuntemusta arkkitehtuuriperinnön ymmärtämisen, säilyttämisen ja edistämisen aihealueilta.

Kevätlukukauden 2026 koulutus järjestetään Suomessa, jossa opinnoista vastaavat Alvar Aalto -säätiö ja Aalto-yliopisto. Alvar Aalto -säätiö edistää kulttuuriperinnön suojelua ja maailmanperintöaiheita, toimien aktiivisesti Alvar Aallon arkkitehtuurin, muotoilun ja rakennetun ympäristön säilyttämisen puolesta. NORDMAK 2024-26 -opintokokonaisuuden teemat linkittyvät Alvar Aalto -säätiön toiminnalle keskeisiin ja tärkeisiin aihealueisiin. Yhteistyö pohjoismaisessa asiantuntijaverkostossa, ja siitä viestiminen kurssin puitteissa, ovat luonteva osa tämän työn edistämistä.

Opintojen aikataulu: 1. lukukausi Aarhus, viikko 36/2024
2. lukukausi Oslo, viikko 6/2025
3. lukukausi Tukholma, viikko 36/2025
4. lukukausi Helsinki, viikko 6/2026
Lopputyön esittely viikko 6, 2027

Lisätietoja ja yhteystiedot Aarhusin arkkitehtikoulun verkkosivuilta: 

NORDMAK 2024-2026 (English) https://aarch.dk/en/nordmak/

NORDMAK 2024-26 (Dansk) https://aarch.dk/nordmak/

 

Kurssiesite (PDF)

NORDMAK 2024-26 (Svensk)

NORDMAK 2024-26 (English) 

Kuva: Nina Ventzel Riis, Bananblokka på Ammerud, Oslo