Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -museon kevätnäyttelyssä tarjoutuu erinomainen mahdollisuus tutustua keskisuomalaiseen moderniin rakennusperintöön.

Epätavallisen tavallista -näyttely tuo esiin edustavan kattauksen sotien jälkeisen rakentamisen ja yhdyskuntasuunnittelun kohteita ja ilmiöitä 1940-luvulta 2000-luvulle. Sijansa saavat niin kyläkeskustojen ensimmäiset kerrostalot, vehmaiden maisemien ympäröimät tyyppitaloalueet, lääkäritalot ja yhteiskoulut sekä seurakuntakeskukset ja ostoskeskusten helmet. Näyttelystä voi bongata Keski-Suomessa vaikuttaneiden arkkitehtien, kuten Helge Railon, Mikko Lintulan, Erkki Kantosen, Pekka Saareman, Olavi Norosen ja Kaj Michaelin suunnittelemia kohteita.

Näyttely pohjautuu Keski-Suomen museon kokoamaaan rakennustutkimusmateriaaliin, joka on kerätty Keski-Suomen modernin rakennusperinnön inventointihankkeessa vuosina 2012-2014. Hankkeessa ovat olleet mukana kaikki Keski-Suomen kunnat. Esillä on myös historiallisia valokuvia Keski-Suomen museon kokoelmista. Kahden museon yhteistyössä tuottaman näyttelyn käsikirjoituksesta on vastannut rakennustutkija Saija Silen Keski-Suomen museosta ja näyttelyn visuaalisen ilmeen on luonut valokuvaaja Maija Holma Alvar Aalto -museosta. Lue lisää lehdistötiedotteesta.

Modernia rakennusperintöä avataan yleisölle kevään aikana järjestettävillä opastetuilla kierroksilla, luennoilla ja arkkitehtuurikävelyillä. Tutustu näyttelyn oheisohjelmistoon tästä.

Avajaisia juhlitaan torstaina 15.3.2018 klo 18 alkaen.
Näyttelyn avaa museotoimenjohtaja Heli-Maija Voutilainen. Tervetuloa!


Epätavallisen tavallista – Keski-Suomen moderni rakennusperintö
1
6.3.–27.5.2018
Alvar Aalto -museon Galleria
Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä
avoinna ti–su klo 11–18

Lisätietoja:
museoamanuenssi Mari Murtoniemi
mari.murtoniemi@alvaraalto.fi
puh. 040 355 9162