Siirry pääsisältöön

Kalenteri

ark_paiva_logot_uusi-kulttuuritalo
Alvar Aallon syntymäpäivää juhlistetaan viidettä kertaa Arkkitehtuurin päivän seminaarilla 3.2.2017 kello 14.30–19.00 Helsingin Kulttuuritalolla. Tänä vuonna seminaarikeskusteluissa käsitellään aihetta ”Reading the City”: millaisin tavoin kaupunki ja arkkitehtuuri avautuvat tulkittaviksi?

Seminaarin pääpuhujaksi on varmistunut Yhdysvalloista käsin toimiva arkkitehti Toshiko Mori. Japanilaissyntyinen Toshiko Mori toimii arkkitehtuurin professorina Harvardin yliopistossa ja johtaa omaa nimeään kantavaa arkkitehtitoimistoa New Yorkissa.

Suunnittelutyössään Mori pyrkii parantamaan arjen elämänlaatua ja luomaan ainutlaatuisia kokemuksia lisäämällä mahdollisuuksia kohtaamisille ja sosiaaliselle yhteenkuuluvuudelle. Materiaali-innovaatiot ja konseptuaalinen selkeys ovat tärkeitä Morin työssä. Toshiko Mori Architect -toimiston projektit kunnioittavat kohteen lähtökohtia ja paikallista kulttuuria. Töihin kuuluu teatteri- ja kirjastorakennuksia, vierailukeskuksia, puistosuunnitelmia, katurakenteita, asuntoja ja näyttelyitä Yhdysvalloissa, Aasiassa ja Eurooppassa. Mori on mukana myös useissa järjestöissä, jotka edistävät kestävää arkkitehtuuria ja köyhien yhteisöjen olojen parantamista. Senegaliin valmistui vuonna 2015 Morin suunnittelema taiteilijaresidenssi- ja kylätalo Thread.

Ennen seminaaria kiinnostuneille on luvassa arkkitehtuuriopastus Kulttuuritalolla klo 13.30. Paikkoja noin tunnin mittaiselle kierrokselle on rajoitetusti! Toimi nopeasti ja ilmoittaudu opastukselle 30.1.2017 mennessä sähköpostitse: emmi.kattelus (at) mfa.fi

READING THE CITY – TULKINTOJA KAUPUNGISTA
Perjantaina, 03.02.2017 kello 14.30–19.00
Kulttuuritalon Aalto-salissa, Sturenkatu 4, 00510 Helsinki

Ilmoittaudu mukaan seminaariin tästä.

Seuraa ajankohtaista tiedotusta ja päivittyvää ohjelmaa osoitteesta: www.archinfo.fi/arkkitehtuurinpaiva