Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Helsinki, Bio Rex Lasipalatsi

3.2.2012 klo 9.00-16.15

Millainen on osallistava tai avoin kaupunki? Millaista roolia arkkitehtuuri näyttelee kaupunkilaisten omien paikkojen luomisessa? Mistä viihtyisä kaupunkikulttuuri syntyy? Miten muotoilun avulla edistetään elämisen laatua? Voiko design pelastaa maapallon?

Helsingissä järjestetään 3.2.2012 avoin Arkkitehtuurin ja muotoilun päivän seminaari. Seminaarissa paneudutaan jokapäiväisen elinympäristön ajankohtaisiin kysymyksiin sekä teoreettisemmasta että suunnittelijoiden näkökulmasta.

Keynote-puhujista M. Christine Boyer on Princetonin yliopiston arkkitehtuurin ja kaupunkitutkimuksen professori, Victoria Thornton on lontoolaisen riippumattoman arkkitehtuuriorganisaation Open-Cityn perustaja ja johtaja. Lisäksi professorit Maunu Häyrynen, Antti Hautamäki ja Juhani Pallasmaa luotaavat puheenvuoroissaan tulevaisuutta ja nykyhetkeä päivän teemoihin liittyen.

Suunnittelijapuolta seminaarissa edustaa edellisenä päivänä World Design Capital -gaalassa palkittu Alvar Aalto -mitalin saaja. Alvar Aalto -mitali on kansainvälisesti huomattava palkinto, joka myönnetään merkittävällä tavalla luovan arkkitehtuurin alalla ansioituneelle henkilölle tai arkkitehtitoimistolle.

Muotoilupuolen näkemystä keskusteluihin tuovat World Design Capital -nimityksen takana olevan Teollisen muotoilun maailmanjärjestö Icsid:in World Design Impact Prizen ja Design Forum Finlandin Estlander-palkinnon  tuoreet saajat. World Design Impact Prize on tunnustus teolliseen muotoiluun keskittyvistä hankkeista, jotka parantavat elämänlaatua esimerkiksi sosiaaliselta, taloudelliselta tai ympäristötekijöiden kannalta. Estlander-palkinto jaetaan suomalaisen muotoilun edistämiseksi tehdystä työstä.

Seminaarin keskustelujen mahdollistajana ja moniäänisyyden takaajana toimii Jonni Roos.

Kaikille arkkitehtuurista ja muotoilusta kiinnostuneille avoimen seminaarin järjestää Alvar Aalto -mitalitoimikunta, johon kuuluvat Alvar Aalto -museo, Suomen arkkitehtiliitto SAFA, Suomen rakennustaiteen museo, Rakennustaiteen seura ja Helsingin kaupunki. Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Teollisuustaiteen liitto Ornamo, Design Forum Finland ja Designmuseo. Arkkitehtuurin ja muotoilun päivä kuuluu World Design Capital Helsinki 2012 ohjelmaan.

Seminaarin ohjelma ja lisätietoja tapahtuman www-sivuilta http://arkiseminar.wordpress.com.

Ilmoittautuminen on käynnistynyt. Vain nopeimmat ehtivät mukaan. Sitovat ilmoittautumiset www-lomakkeen kautta osoitteessa www.alvaraalto.fi/registration.

Lisätietoja: tuottaja Tomi Summanen, puh 044 555 7337, tomi.summanen(a)alvaraalto.fi