Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aallon arkkitehtuurikohteista koostuva kulttuurimatkailureitti Alvar Aalto Route – 20th Century Architecture and Design sai toukokuussa 2021 merkittävän kansainvälisen huomionosoituksen, kun reitille myönnettiin Euroopan neuvoston kulttuurireittisertifikaatti. Ensimmäistä Suomeen saatua eurooppalaista kulttuurireittitunnustusta juhlistetaan Jyväskylässä 17.11.2021 ja paikalla ovat reittiyhteistyössä mukana olevat tahot. Tapaamisessa kuullaan Euroopan neuvoston kulttuurireiteistä (European Institute of Cultural Routes) vastaavan pääsihteerin, Stefano Dominionin sekä hanketta rahoittaneen Opetus- ja kulttuuriministeriön edustajan, Minna Karvosen tervehdykset.

Alvar Aalto Route – 20th Century Architecture and Design -kulttuurireittiä ja sen ympärille rakennettua verkkopalvelua on kehitetty yhteistyössä kotimaisten ja kansainvälisten Aalto-kohteiden ja matkailualan toimijoiden kanssa vuodesta 2017 lähtien. Kulttuurireitti kattaa yli 60 arkkitehtuurikohdetta 27 kaupungissa viidessä eri maassa – Suomessa, Saksassa, Virossa, Italiassa ja Ranskassa. Verkkopalvelu on tuotettu suomeksi, englanniksi, venäjäksi, japaniksi ja saksaksi.

”Hanke on tuonut mukanaan uusia, innovatiivisia ideoita matkailutuotteiden ja palvelujen kehittämiseen ja tarjonnut toimijoille arvokasta verkostotukea. Alvar Aallon arkkitehtuuritietouden ja matkailijalle tarjottavien palvelujen tunnettuuden lisääntymisen myötä kävijämäärät useissa kohteissa ovat myös ilahduttavasti kasvaneet, kertoo kulttuurireitin toiminnan kehittämisestä alusta saakka vastannut tuottaja Noora Kiili Alvar Aalto -säätiöstä.

Alvar Aalto Route -kulttuurireitti tulee siirtymään Alvar Aalto -säätiön alaisuudesta kesällä 2020 perustetun Aallon arkkitehtuuri- ja muotoiluperinnön matkailureitti ry:n pyöritettäväksi vuoden 2022 aikana. ”Neljän viime vuoden aikana Aaltojen kulttuuriperinnön ympärille luodun reitin kivijalkaa on nyt ansiokkaasti rakennettu. Kulttuurireitin kehittäminen jatkuu tulevaisuudessakin tiiviissä yhteistyössä ja hyvässä hengessä sekä kotimaisten että ulkomaisten matkailutoimijoiden kanssa”, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Heli Leinonkoski.

Matkailureittiyhdistyksen tavoitteena on kehittää matkailua Alvar Aallon suunnittelemiin kohteisiin. Yhdistyksen jäseniksi ovat tervetulleita kaikki toimijat, jotka haluavat tätä tavoitetta edistää ja ovat joko Aalto-kohteiden omistajia tai toimivat kohteissa mm. palveluntarjoajina.


TIETOA
Alvar Aalto Route -kulttuurireitin verkkopalvelusta
• yli 60 Alvar Aallon arkkitehtitoimiston suunnittelemaa, matkailijoille avointa kohdetta
• 28 kiertomatkaa, joita myy 10 matkatoimistoa
• 27 Alvar Aalto -kaupunkia
• Yli 100 palveluntarjoajaa
• 5 kieliversiota (suomi, englanti, venäjä, japani ja saksa)
• Yli 600 valokuvaa
• lanseerattu toukokuussa 2018


Kävijätietoja:

• n. 73 000 kävijää ja yli 150 000 sivujen katselukertaa / vuosi
• Käyttäjän selaimen kielen mukaan: 48% suomi, 17% englanti, 11% japani, 12% venäjä, 12% muut kielet
• Lähdemaan mukaan: 57% Suomi, 11,6 % Venäjä, 11% Japani, 5% USA, 3% Saksa 1,8% Italia, 10,6% muut maat
• Liikenteestä 70% hakukonelähtöistä, 15% suoraa ja 12% muiden sivustojen kautta


Lisätietoja:

Alvar Aalto Route – 20th Century Architecture and Design -kulttuurireitin verkkopalvelu:
visit.alvaraalto.fi

Tiedote englanniksi Euroopan neuvoston kulttuurireittisertifikaatin myöntämisestä

Euroopan neuvoston kulttuurireitit Opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivulla


Tiedustelut:

NOORA KIILI
Tuottaja, Alvar Aalto Route -kulttuurireitti
Alvar Aalto -säätiö
noora.kiili@alvaraalto.fi
+358 44 976 7810

HELI LEINONKOSKI
Puheenjohtaja, Aallon arkkitehtuuri- ja muotoiluperinnön matkailureitti ry
Kansliapäällikkö, Jyväskylän kaupunki
heli.leinonkoski@jyvaskyla.fi
+358 50 365 4287

TOMMI LINDH
Toimitusjohtaja Alvar Aalto -säätiö
tommi.lindh@alvaraalto.fi
+358 44 562 1625

Euroopan neuvoston kulttuurireittisertifikaatin Heli Leinonkoskelle ojensi Opetus- ja kulttuuriministeriön puolesta Museoviraston projektipäällikkö Emma Harju.