Siirry pääsisältöön

Kalenteri

AALTOsites esittelee valikoidun kokoelman Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia, kuten Finlandia-talon ja Kulttuuritalon. Rakennukset edustavat Aallon arkkitehtuurin eri aikakausia ja eri rakennustyyppejä. Valikoima luo kattavan katsauksen Aallon arkkitehtuuriin Helsingin seudulla.

Sovellus ladataan käyttäjän omaan älypuhelimeen, jonka jälkeen se on aina käytettävissä käyttäjän mukana. Sovelluksen käyttäminen ei edellytä verkkoyhteyttä mutta sisältää myös linkkejä verkossa oleviin lisätietoihin ja palveluihin.

Paikannuspalvelu kertoo käyttäjän sijainnin kartalla ja etäisyyden Aallon suunnittelemiin rakennuksiin. Sovellukseen integroitu, ilman verkkoyhteyttä toimiva karttapalvelu opastaa kokijan Aallon suunnittelemien rakennusten äärelle. Rakennusten saavutettavuustiedot kertovat myös onko rakennus auki yleisölle.

AALTOsites kannustaa pohtimaan ajan vaikutusta kaupungin kehittymiseen ja arkkitehtuuriin. AALTOsites haluaa rohkaista kokemaan arkkitehtuuria henkilökohtaisesti ja kannustaa tutustumaan rakennuksiin pintaa syvemmältä. Se nostaa arkistomateriaalin  avulla esille rakennusten kiinnostavia detaljeja ja historiallista taustaa. Myös Alvar Aallon muotoilu avautuu kokijalle rakennusten kautta.

AALTOsites palvelee Helsinkiin saapuneita matkailijoita. Sovellus toimii karttoineen ilman
verkkoyhteyttä, mutta sisältää myös linkkejä verkossa sijaitseviin ulkopuolisiin palveluihin kuten julkisen liikenteen reittioppaaseen.

Sovelluksen ensimmäinen versio sisältää valikoiman Aallon arkkitehtuuria Helsingin alueella ja se on ladattavissa iPhone ja Android -laitteille. Valikoima laajenee seuraavaksi Jyväskylän seudun rakennuksiin ja tavoitteena on laajentaa AALTOsites kattamaan Alvar Aallon arkkitehtuuri maailmanlaajuisesti.

AALTOsites on Alvar Aalto -museon avaus mobiililaitteiden suuntaan mahdollistaen uuden
lähestymistavan Alvar Aallon arkkitehtuuriin. Sovelluksen teknisestä toteutuksesta vastaa Whatamap Oy.

AALTOsites on ladattavissa 12.6. Helsinki-päivänä. Sovellus toimii suomeksi, englanniksi, ruotsiksi sekä espanjaksi.

AALTOsites lehdistötiedote 11.5.2012 (PDF)

Lisätietoja:
tuottaja Tomi Summanen, tomi.summanen@alvaraalto.fi, puh. +358 44 555 7337
Alvar Aalto -museo