Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -museon perusnäyttely, Alvar Aalto. Arkkitehti on johdattanut museovieraat maailmankuulun arkkitehdin vaiheikkaan elämän ja laajan tuotannon äärelle pian 23 vuoden ajan. Näyttely avattiin yleisölle Alvar Aallon satavuotisjuhlavuoden kunniaksi 1.1.1998.

Näyttelyä on vuosien varrella uudistettu mm. Alvar Aallon henkilöhistoriasta kertovan osuuden, kalustettujen interiöörien ja muotoilua esittelevien kokonaisuuksien osalta. Muutokset ovat luoneet kerroksellisuutta ja kulloinkin kaivattua ajankohtaisuutta näyttelyn elinkaareen.

Toivotamme museokävijät tervetulleiksi Alvar Aalto. Arkkitehti -näyttelyn äärelle nyt viimeisen kerran katselemaan ja muistelemaan sen värikkäitä vaiheita sekä jakamaan kokemuksia näyttelyn eniten sykähdyttäneistä kohteista. Näyttely on esillä marraskuun loppuun saakka ja luvassa on ohjelmaa sen viimeisellä esilläoloviikolla.

Alvar Aalto -museo sulkeutuu maaliskuussa 2021 museorakennuksen peruskorjauksen ajaksi. Uusi, uljas Aalto -näyttely avautuu yleisölle elokuussa 2023 uuden museokeskuksen avautumisen myötä.

 

Jäähyväiset perusnäyttelylle 24.–29.11.2020


Laputa suosikkisi!
Tule merkitsemään suosikkisi Alvar Aalto -museon perusnäyttelyyn 24.–29.11. Viikon aikana suosikkiaiheet ja -kohteet voi merkitä suoraan näyttelyseiniin. Osallistu samalla arvontaan, jossa palkintoina lahjoitetaan vapaavalintaisia julisteita Alvar Aalto Art Posters  -sarjasta.

Viimeiset opastukset perusnäyttelyyn
torstaina 26.11. klo 17.00 ja lauantaina 28.11. klo 13.00
Molemmille opastetuille kierroksille mahtuu mukaan 10 henkilöä. Kierroksille tulee ilmoittautua ennakkoon: museum@alvaraalto.fi tai puh. 040 135 6210.

Luento 24.11. klo 18–19: Perniöstä Bagdadiin — Poimintoja Alvar Aallon museosuunnitelmista
FM, taidehistorioitsija Anne-Maija Malmisalo-Lensun luennolla kuullaan Alvar Aallon toteutumattomista koti- ja ulkomaisista museosuunnitelmista sekä Aallon museosuunnittelun pääperiaatteista. Luennolle mahtuu 30 henkilöä. Ilmoittautuminen ennakkoon: puh. 040 135 6210, museum@alvaraalto.fi

Café Alvarin erikoistarjous 24.–29.11.
Viikon 48 aikana Café Alvarissa kahvi/tee ja Alvarin kakku 3 €. Lounasmenut noudattelevat tiistaista perjantaihin suomalaisen perinneruoan -teemaa. Perjantaina lounaaksi on tarjolla Alvar Aallon lempiruokaa: pyttipannua. Lounaan hinta on 8,70 €


Suosittelemme kasvomaskin käyttöä museovierailun aikana.

Jäähyväiset perusnäyttelylle (pdf-tiedosto).

 

Alvar Aalto -museo
Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä
Avoinna ti–su 11–18
Liput 8/6 €, vapaa pääsy museokortilla

   

Valokuvat Alvar Aalto -museon perusnäyttelystä ”Alvar Aalto. Arkkitehti.” Kuvat Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.