Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Viipurin Alvar Aalto -kirjasto 2014. Kuva: Alvar Aalto -museo / Maija Holma.  Alvar Aalto Library in Vyborg. Photo: Alvar Aalto Museum / Maija Holma.

Viipurin Alvar Aalto -kirjasto 2014. Kuva: Alvar Aalto -museo / Maija Holma.

Restauroidun Viipurin kirjaston juhlinta huipentuu Alvar Aalto -museon kesänäyttelyyn ”W.W.W.” Viipurin Alvar Aalto -kirjastoNäyttelyssä tarkastellaan monitahoisesti Alvar Aallon merkkiteoksen eri vaiheita rakennuksen historian ja sen restaurointityön näkökulmasta. Näyttely on avoinna yleisölle Alvar Aalto -museon Galleriassa Jyväskylässä 23.5.–14.9.2014.

”Temaattisesti näyttely jakautuu kahteen osaan. Ensimmäinen kuvailee kirjaston syntyprosessia ja rakennuksen historiaa, toinen keskittyy puolestaan kirjaston kunnostukseen rakennussuojelun ja korjausrakentamisen näkökulmasta”, kertoo Alvar Aalto -museon intendentti Katariina Pakoma.

“Näyttelyn nimen kirjainyhdistelmä W.W.W. juontaa juurensa Aallon voittoisan kilpailuehdotuksen nimimerkkiin, jota Aalto käytti arkkitehtuurikilpailussa vuonna 1927”, jatkaa Pakoma.

Näyttelyssä nostetaan esille myös Viipurin kirjaston Suomen restaurointiyhdistyksen toimintaa ja merkittäviä aikaansaannoksia rakennuksen pitkäaikaisessa korjausprosessissa. Restaurointiyhdistys ja sen pääsihteeri, arkkitehti Maija Kairamo ovat toimineet marraskuussa 2013 valmistuneen hankkeen suunnittelijoina, ohjaajina ja valvojina restauroinnin alusta alkaen.

Yleisöllä on näyttelyn kautta mahdollisuus päästä kurkistamaan Viipurin kirjaston historiaan ja restaurointihankkeeseen valokuvien ja taustoittavien tekstien, huonekalujen, materiaalinäytteiden sekä pienoismallien avulla. Luvassa on myös dokumentaarinen lyhytelokuva, jossa restauroinnin pääarkkitehdit Kairamo ja Tapani Mustonen kertovat rakennuksen kunnostamisesta.

Alvar Aalto -museo on toteuttanut näyttelyn yhteistyössä Viipurin kirjaston Suomen restaurointiyhdistyksen kanssa.


“W.W.W.” Viipurin Alvar Aalto -kirjasto
23.5.–14.9.2014
Alvar Aalto -museon Galleria
Alvar Aallon katu 7
40600 Jyväskylä
www.alvaraalto.fi

Lue 22.11.2013 julkaistu lehdistötiedote Viipurin kirjaston restauroinnin valmistumisesta
http://aaltopress.wordpress.com/2013/11/22/maailmankuulu-viipurin-kirjasto-avautuu-restauroituna/

Lisätietoja näyttelystä:
intendentti Katariina Pakoma, katariina.pakoma(at)alvaraalto.fi,
puh. +358 400 849 315

Lehdistökuvat:
http://aaltopress.wordpress.com/press-photos-alvar-aalto-library-in-vyborg/
Kuvien salasana Annukka Pakarinen, annukka.pakarinen(a)alvaraalto.fi,
puh. +358 50 381 0143