Siirry pääsisältöön

Kalenteri

ham_modernia-elamaa_kuvitukset
Alvar Aalto -museo, Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo, HAM Helsingin taidemuseo ja Suomen valokuvataiteen museo juhlistavat Suomen itsenäisyyden merkkivuotta 2017 ainutlaatuisella näyttelyhankkeella. Viiden museon yhteistyönä syntynyt Modernia elämää! – Suomalainen modernismi ja kansainvälisyys -näyttely on avoinna HAMissa yleisölle 3.3.–30.7.2017.

Modernia elämää! -näyttely esittelee arkkitehtuurin, muotoilun, kuvataiteen ja valokuvan kohokohtia, jotka rakensivat osaltaan modernia ja kansainvälistä Suomea vuosina 1917–68. Samalla näyttely kertoo siitä, miten visuaaliset taiteet muokkasivat vähitellen modernin elämän arkea.

Näyttely nostaa esiin Alvar Aallon monipuolisen roolin arkkitehtina, muotoilijana ja kaupunkisuunnittelijana. Mukana on myös muita suomalaisen arkkitehtuurin menestystarinoita Eliel Saarisen toteutumattomasta pilvenpiirtäjästä Viljo Revellin suunnittelemaan Toronton kaupungintaloon. Näyttely valottaa laajasti suomalaisen designin nousua käsitteeksi ja luo katsauksen julkisen taiteen ja kaupunkisuunnittelun muovaamaan Helsinkiin. Huomionsa saavat myös valokuvan ja kuvataiteiden edelläkävijät sekä Suomen menestykset New Yorkin ja Montrealin maailmannäyttelyissä.

Museoiden kokoelma-aarteista kootussa näyttelyssä on mukana yli 300 teosta ja teoskokonaisuutta viideltäkymmeneltä tekijältä. Mukana ovat muun muassa Alvar ja Aino Aalto, Wäinö Aaltonen, Emmi Fock, Kaj Franck, Eila Hiltunen, Anitra Lucander, Toini Muona, Vuokko Nurmesniemi, Matti Pietinen, Otso Pietinen, Laila Pullinen, Unto Pusa, Viljo Revell, Aarno Ruusuvuori, Eliel Saarinen, Kyllikki Salmenhaara, Timo Sarpaneva, Vilho Setälä, Ilmari Tapiovaara, Sam Vanni ja Tapio Wirkkala.

Näyttely järjestetään HAMin tiloissa Tennispalatsissa. Hankkeen muut museot syventävät teemaa omilla näyttelyillä. Jyväskylän Alvar Aalto -museon Gallerian kevätnäyttely Lasten mittakaava vie katsojan lapsille suunniteltujen modernien huonekalujen ja sisustusten maailmaan.

Alvar Aalto -museo järjestää Modernia elämää! -näyttelyn aikana luentoja, teemaopastuksia, kaupunkikierroksia sekä työpajoja HAMin tiloissa. Tutustu Alvar Aalto -museon Modernia elämää! -ohjelmistoon täältä.

Lue lisää näyttelystä täältä.

Modernia elämää! -näyttely on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Lisätietoja:
Mirkka Vidgrén
tiedottaja, Alvar Aalto -säätiö
mirkka.vidgren(at)alvaraalto.fi