Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti valtion ja kuntien museot voivat avata ovensa yleisölle 1.6.2020 alkaen. Yksityisenä ja säätiöpohjaisena toimijana Jyväskylässä sijaitsevan Alvar Aalto -museon on mahdollista avata ovensa jo 14.5.2020 alkaen tietyin rajoituksin. Seuraamme koronatilanteen kehitystä ja tiedotamme mahdollisista muutoksista tilanteen vaatiessa.

Museokävijät ovat meille erityisiä ja tärkeitä ihmisiä ja siksi haluamme omalta osaltamme varmistaa, että asiakkaiden on turvallista vierailla kohteissamme. Olemme huolehtineet asiakasturvallisuudesta monin eri toimenpitein ja kävijät saavat lisäohjeistusta museovierailun miellyttävään ja turvalliseen sujumiseen paikan päällä. Sisään otetaan max 10 henkilöä kerrallaan ja asiakkaita ohjeistetaan mm. noudattamaan hyvää käsihygieniaa sekä huolehtimaan riittävästä etäisyydestä muihin museokävijöihin. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11-18.

Galleriassa yleisöä odottaa valmiina uusi kesäkauden päänäyttelymme, Alvar Aallon jalostettu maisema. Näyttely rakentaa kokonaiskuvan Aallon suunnittelutyöhön vaikuttaneista maisematekijöistä ja kertoo Aallon tavasta lähestyä rakennettua ympäristöä maisema-arkkitehtuurin keinoin. Näyttelyyn on nyt hyvä mahdollisuus tutustua kaikessa rauhassa, kun museokävijöiden määrää on rajoitettu. Näyttely on esillä 25.10. 2020 saakka ja siihen liittyvää oheisohjelmaa on tarjolla yleisölle kesän ja syksyn aikana. Lisätietoa näyttelystä löytyy täältä.

Museon Café Alvar avaa ovensa asiakkaille tämänhetkisen tiedon mukaan 2.6.2020 alkaen, jolloin myös museon kävijärajoitus nousee max 50 henkilöön kerrallaan. Siihen saakka kahvilan palvelut toimivat ennakkotilaus- ja noutoperiaatteella.

Jyväskylässä sijaitseva Muuratsalon koetalo avataan vierailijoille maanantaina 1.6.2020 ja Helsingin Munkkiniemessä sijaitsevat Alvar Aallon kotitalo ja Alvar Aallon ateljee tiistaina 2.6.2020.


Lisätietoja:
Alvar Aalto -säätiö
Toimitusjohtaja Tommi Lindh
puh. 044 562 1625
tommi.lindh@alvaraalto.fi

Alvar Aalto -museo
puh. 040 135 6210
museum@alvaraalto.fi

Kuvassa Alvar Aalto -museo (1971-73). Valokuva Maija Holma, Alvar Aalto -säätiö.