Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Säynätsalo Town Hall Workshop ja 3. Kansainvälinen arkkitehtuuritutkijoiden seminaari järjestetään kesäkuussa Jyväskylässä. Alvar Aalto -akatemian tuottamiin tapahtumiin on vielä vapaita paikkoja ja oman paikan voi varata täältä.

Säynätsalo Town Hall Workshop and The 3rd Alvar Aalto Researchers Nework Seminar will take place in Jyväskylä, Finland June 2017.

 

Säynätsalo Town Hall Workshop järjestetään 7.–8.6.2017 Säynätsalon kunnantalolla, Jyväskylässä
Alvar Aalto -akatemian koordinoimassa Säynätsalo Town Hall Workshop – Modern Masterpiece in Contemporary Society -työpajassa suunnataan katseet arkkitehtuurin merkkiteoksen nykypäivään ja tulevaisuuteen. Työpajassa paneudutaan Alvar Aallon suunnittelemaan Säynätsalon kunnantaloon historiallisena, modernin arkkitehtuurin merkkiteoksena keskellä elävää kaupunginosaa. Aihetta lähestytään mm. rakennuksen säilyttämisen ja kunnostamisen, kuin myös käytön ja muutostarpeiden näkökulmasta. Samalla tutkitaan, kuinka rakennus toimii vuorovaikutuksessa ympäristönsä ja alueella asuvien ihmisten kanssa. Työpajan osallistujiksi toivotaan ennen kaikkea tutkijoita ja toimijoita rakennussuojelun, -konservoinnin ja korjausrakentamisen alalta.

Ilmoittautumiset ja lisätietoa ohjelmasta:
Säynätsalo Town Hall Workshop – Modern Masterpiece in Contemporary Society

 

3. Kansainvälinen arkkitehtuuritutkijoiden seminaari järjestetään 9.–10.6.2017 Jyväskylässä
Alvar Aalto -akatemian kansainvälisessä arkkitehtuuritukijoiden seminaarissa pohditaan Aallon arkkitehtuurin ja ajattelun roolia ja merkitystä tässä ajassa. Alvar Aalto Researchers Network Seminar – Why Aalto? –teeman alla pureudutaan muun muassa siihen, miten Alvar Aallon arkkitehtuuri linkittyy tähän päivään – kuinka rakennukset ja niiden ympäristöt mukautuvat nykyhetken tarpeisiin sekä mitä erityisiä haasteita ja vaatimuksia niiden käyttöön ja korjaamiseen liittyy. Samalla etsitään monialaisia näkökulmia ja vastauksia siihen, voisiko Aallon suunnittelutyön arvoista tai teemoista oppia ja ammentaa jotakin myös tämän päivän suunnitteluun.

Ilmoittautumiset ja lisätietoa ohjelmasta:
3. Kansainvälinen arkkitehtuuritutkijoiden seminaari – Why Aalto?

  

Alvar Aalto arkkitehtuuriekskursio Jyväskylä–Helsinki, 11 June 2017
Ekskursio suuntautuu Alvar Aallon arkkitehtuurikohteisiin Muuramessa, Lahdessa ja Helsingissä. Lisätietoa ekskursiosta linkin takaa.

Alvar Aalto -akatemia / Alvar Aalto -säätiö tuottaa englanninkielisen seminaarin ja työpajan yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa.

Tiedustelut:
Nina Heikkonen
Alvar Aalto -akatemia
nina.heikkonen@alvaraalto.fi
puh. 044 500 1257
www.alvaraalto.fi