Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -akatemian johtajana 1.6.2016 alkaen toiminut arkkitehti, professori Markku Hedman lopettaa tehtävässään 30.11.2017 tultuaan valituksi Rakennustietosäätiön uudeksi yliasiamieheksi.

”Työskentelyni Alvar Aalto -säätiössä on keskittynyt yhtäältä modernismin ajan rakennuskannan vastuullista uudistamista koskeviin hankkeisiin, sekä toisaalta nykyarkkitehtuuriin ja muotoiluun liittyvään kansainväliseen keskusteluun. Erityisen arvokkaaksi olen kokenut mahdollisuuden syventyä Alvar Aallon ajatteluun ja toimintaan itselleni uudella tavalla. Alvar Aallolle ominaiset arvot, kuten ihmisläheisyys, kansainvälisyys, kulttuurisen perinteen kunnioitus sekä ennakkoluuloton uusien ratkaisujen kehittäminen, ovat tärkeitä myös nykyajan suunnittelulle” toteaa Hedman.

”Minun on helppo löytää Alvar Aalto -säätiön ja Rakennustietosäätiön toiminnasta yhtymäkohtia. Alvar Aalto -akatemian johtajana hankittu kokemus on arvokasta myös uudessa tehtävässäni”, hän jatkaa.

Alvar Aalto -akatemialla on erityinen tehtävä osana Alvar Aalto -säätiötä – toimia kansainvälisenä nykyarkkitehtuurin ja muotoilun keskustelufoorumina. Akatemia kannustaa kriittiseen, rakennettua ympäristöä ja muotoilua koskevaan vuoropuheluun sekä innovatiivisten, uusien ratkaisujen kehittämiseen. Akatemian toiminnassa korostuu vuorovaikutteisuus, moniäänisyys ja osallistaminen.

Alvar Aalto -säätiön hallitus on kokouksessaan 21.11.2017 päättänyt kutsua Markku Hedmanin vuoden 2018 Alvar Aalto -symposiumin puheenjohtajaksi. Jyväskylässä 30.8. – 1.9.2018 järjestettävän symposiumin pääteema käsittelee asumisen uusia ratkaisuja kaupunkiympäristöjen muutoksessa. Tavoitteena on monipuolinen tapahtuma, jossa aihetta käsitellään sekä suunnittelun, tutkimuksen että käytännön rakentamisen  Alvar Aalto -symposium on kolmen vuoden välein järjestettävä kansainvälinen arkkitehtuuriseminaari, jonka tarkoituksena on herättää keskustelua modernin arkkitehtuurin taiteellisista, yhteiskunnallisista ja teknisistä kysymyksistä sekä uusista innovaatioista.

Alvar Aalto -akatemiaa koskevissa asioissa pyydetään jatkossa ottamaan yhteyttä ohjelmapäällikkö Nina Heikkoseen.

Lisätietoja:
Tommi Lindh, Alvar Aalto -säätiön johtaja
tommi.lindh@alvaraalto.fi, puh. 044 562 1625

Nina Heikkonen, Alvar Aalto -akatemian ohjelmapäällikkö
nina.heikkonen@alvaraalto.fi, puh. 044 500 1257