Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Helmikuun 3. päivänä vietetään Alvar Aallon syntymäpäivää ja Arkkitehtuurin päivää.
Vuonna 2018 Alvar Aalto -museo ja -säätiö juhlistavat Aallon 120-vuotisjuhlavuoden alkua kahdessa eri kaupungissa, Jyväskylässä ja Helsingissä.

Jyväskylässä Alvar Aallon syntymäpäivää juhlistetaan hänen nimikkomuseossaan perinteiseen tapaan kakkukahveilla.

Iltapäivällä avataan ovet Aallon 1920-luvun rakennukseen, Jyväskylän työväentaloon, jossa kuullaan Alvar Aalto -seuran järjestämä, FT Jussi Jäppisen luento Alvar Aalto ja Jyväskylän kaupunkikuva klo 14-16.

Tilaisuuden jälkeen voi juhlintaa jatkaa museossa, nauttien musiikkiesityksistä sekä tutustuen arkkitehdin tuotantoa esitteleviin näyttelyihin Alvar Aalto. Arkkitehti sekä Pohjolan Firenze. Alvar Aallon arkkitehtuuri Jyväskylässä. Työväentalon tilaisuuteen ja museoon on Alvar Aallon syntymäpäivänä vapaa pääsy.

Helsingissä Arkkitehtuurin päivänä kokoonnutaan Aallon 1950-luvun kohteeseen, Kansaneläkelaitokselle, jossa pohditaan, millaisia keinoja arkkitehtuurilla on onnellisuuden ja hyvinvoinnin rakentajana.

Päivän aikana kuullaan puheenvuoroja tulevaisuuden koulurakennuksesta ja väristä kaupunkiympäristössä, tutustutaan rakennuksen arkkitehtuuriin erilaisilla teemakierroksilla, nautitaan brunssista sekä kootaan teemoja yhteen keskustelutilaisuudessa. Arkkitehtuurin päivää voi tulla viettämään koko perheen voimin, sillä myös lapsille järjestetään omaa ohjelmaa. Lisätietoja ohjelmasta ja ilmoittautumisesta.

Tilaisuuden järjestelyistä vastaavat Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Arkkitehtuurimuseo ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFA.


Lisätietoja:
Alvar Aalto -säätiö
Tiedottaja Mirkka Vidgrén
mirkka.vidgren@alvaraalto.fi
puh. 040 168 5142