Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Helmikuun 3. päivänä vietetään Alvar Aallon syntymäpäivää ja Arkkitehtuurin päivää.

Alvar Aalto -museo ja -säätiö juhlistavat Aallon 120-vuotisjuhlavuoden alkua kahdessa eri kaupungissa, Jyväskylässä ja Helsingissä.
Tervetuloa mukaan juhlatunnelmaan!


Jyväskylässä Alvar Aallon syntymäpäivää vietetään arkkitehdin nimikkomuseossa sekä Aallon 1920-luvun kohteessa, Jyväskylän työväentalolla

Museossa syntymäpäiväohjelma käynnistyy työpajalla, jossa rakennellaan syntymäpäiväkortin tai -paketin sisältä aukeavia pop up -kaupunkeja. Kaikille avointa non-stop -työpajaa museon URBS-työpajatilassa klo 11.30-13.30 ohjaa museolehtori Lotta Leskelä.

Museon Café Alvariin on katettu syntymäpäiväkakku 120:lle ensimmäiselle juhlavieraalle. Kakkukahvit tarjolla klo 12-17.

Iltapäivällä avataan ovet Aallon 1920-luvun rakennukseen, Jyväskylän työväentaloon, jossa kuullaan Alvar Aalto -seuran järjestämä, FT Jussi Jäppisen luento Alvar Aalto ja Jyväskylän kaupunkikuva klo 14-16. Tilaisuuteen on vapaa pääsy (Jyväskylän työväentalo, Väinönkatu 7)

Luennon jälkeen kannattaa suunnata Alvar Aalto -museolle nauttimaan musiikista, jossa True Love -ukuleletrio esiintyy klo 17-17.30. Musiikkielämyksen lomassa voi tutustua arkkitehdin elämään ja tuotantoon museon perusnäyttelyssä Alvar Aalto. Arkkitehti.

Gallerianäyttely Pohjolan Firenze. Alvar Aallon arkkitehtuuri Jyväskylässä puolestaan esittelee arkkitehdin suunnitelmia entiseen kotikaupunkiinsa, joiden joukossa on niin toteutuneita, toteutumattomia kuin jo kadonneitakin kohteita. Museon henkilökunta on paikalla näyttelyissä keskusteluoppaina klo 16.30 – 18.00.

Museokaupassa on myös juhlan kunniaksi syntymäpäivätarjouksia – upeat kuvateokset Alvar Aalto Designer + Aino Aalto ostettavissa yhteishintaan 50 €. Vierailijoiden kesken arvotaan myös pikayllätyslahjoja!

Alvar Aalto -museoon on juhlapäivänä klo 11-18 vapaa pääsy.

ALVAR AALTO -MUSEO
puh. 040 135 6210
e-mail: museum@alvaraalto.fi
Alvar Aallon katu 7, 40600 Jyväskylä

Alvar Aalto -museo on arkkitehtuurin ja muotoilun ystävien kansainvälinen kohtauspaikka Jyväskylässä. Kuva Maija Holma © Alvar Aalto -säätiö.

 

Helsingissä Arkkitehtuurin päivää ja Alvar Aallon syntymän 120-vuotispäivää 3.2.2018 juhlitaan Kansaneläkelaitoksen päätoimitalossa

Arkkitehtuurin päivän teemana on ”Onnellinen ympäristö”. Millaisia keinoja arkkitehtuurilla on onnellisuuden rakentajana?
Teemaa lähestytään kouluarkkitehtuurin, kaupunkitilan, värien ja asumisen näkökulmista.

Puhujina ovat Jätkäsaaren koulun suunnittelija Erkko Aarti AOR Arkkitehdeista, väritutkija Saara Pyykkö Aalto-yliopistosta sekä Kööpenhaminassa ja Helsingissä toimivan MASU Planningin perustaja, maisema-arkkitehti Malin Blomqvist. Uudenlaisia asumiskonsepteja kehittelevä arkkitehti Pia Ilonen Arkkitehtuuritoimisto Tallista keskustelee talkshow-hengessä rakennusliike Firan ilmiörakentaja Tero Vanhasen kanssa.

Tilan rajallisuuden vuoksi kaikki paikat on jo täytetty, mutta puheenvuoroja ja talkshow´ta voi seurata myös striimattuna verkossa.
Ohjelmaosuudet ovat klo 11–12.45 ja 14.15–15.45. Katso koko ohjelma ja seuraa videostriimausta tästä.

Ohjelmaosuuksien välissä Alvar Aallon syntymäpäivää juhlistetaan Aalto 120-brunssilla ja lasillisella kuohuviiniä.
Brunssimaksun (aikuisilta 16 € ja 5–12-vuotiailta 8 €) voi suorittaa käteisellä tai pankkikortilla paikan päällä.

Tapahtuma alkaa klo 11 ja päättyy klo 16.
Ilmoittautuminen jonotuslistalle ja peruutukset
Tapahtuma verkossa ja Facebookissa

Lisätietoja:
​Alvar Aalto -säätiö
Tuottaja Mari Forsberg
puh. 045 679 0920
mari.forsberg@alvaraalto.fi

KANSANELÄKELAITOKSEN PÄÄTOIMITALO
Nordenskiöldinkatu 12, Helsinki

Arkkitehtuurin päivän brunssi katetaan 3.2.2018 Kansaneläkelaitokselle.


Vuosittain 3. helmikuuta vietettävän Arkkitehtuurin päivän järjestävät alan keskeiset toimijat, Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Arkkitehtuurimuseo ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFA.