Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Juhlimme Alvar Aallon 125. syntymäpäivää yhteisellä Keski-Suomen museon ja Alvar Aalto -museon arkkitehtuurityöpajalla. Ensi kesänä museot muodostavat yhteisen Aalto2-museokeskuksen ja yhteiselo jatkuu ja vahvistuu.

Tervetuloa suunnittelemaan ja rakentamaan pienoismalli omasta rakennuksestasi tai rakennelmastasi, jossa jollain tavalla näkyy kohtaaminen, yhdistäminen ja yhdessäolo.

Millainen tila on paras yhdessäoloon? Mitkä asiat auttavat kohtaamaan? Millaisia yhdessä asumisen ja yhdessä olemisen tiloja on olemassa? Millaiset arkkitehtuuriset rakenteet yhdistävät ihmisiä, paikkoja ja tiloja?

Voisiko se olla silta erottavan rotkon yli, kaverin kanssa asuttava paritalo, puumaja kissalle ja itselle tai vaikkapa koti veneessä, joka yhdistää kodin ja harrastuksen?

Työpaja soveltuu koko perheelle. Työpaja on osa valtakunnallisten Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien ohjelmistoa.

 

Vuonna 2023 tulee kuluneeksi 125 vuotta Alvar Aallon (18981976) syntymästä. Modernin suunnittelun uranuurtajat, arkkitehdit Alvar, Aino ja Elissa Aalto tekivät poikkeuksellisen rikkaan ja monipuolisen uran sekä Suomessa että kansainvälisesti. Juhlavuoden aikana Alvar Aalto -säätiö tuo esiin – yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa – Alvar Aallon arkkitehtitoimiston (19231994) tarinaa ja töiden taustalla vaikuttaneita, yhä tänäkin päivänä ajankohtaisia ajatuksia.

Kuva: Lotta Leskelä, Alvar Aalto -säätiö.

Tapahtumatieto

Aika
Perjantai 3.2.2023 14-17
Paikka
Keski-Suomen museo, puuhatila Nappula 2. krs. Jyväskylä
Liput
Vapaa pääsy.