Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Säynätsalon kunnantalo vihittiin käyttöön 24.8.1952. Keskiviikkona 24. elokuuta 2022 juhlitaan rakennuksen 70-vuotista taivalta. Syntymäpäiviä vietetään klo 12-18 pienimuotoisen juhlan ja ohjelman muodossa.


OHJELMA

12-18 Kunnantalon avoimet ovet, maksuton sisäänpääsy ja video-opastus

11-16 Säynätsalon lähikirjasto avoinna

12-17 Kahvitarjoilu Kunnantalon kokoushuoneessa

12-18 Sisustusarkkitehti Maija Heikinheimo – kiintopisteenä Artek -näyttely

16-17 Näyttelykierros: Maija Heikinheimo ja Säynätsalon kunnantalo, näyttelyintendentti Mari Murtoniemi
Sisustusarkkitehti Maija Heikinheimon elämäntyöstä kertova näyttely avaa Heikinheimon työskentelyä  Artekissa sekä Aino Aallon läheisenä työparina useiden vuosien ajan. Heikinheimo aloitti Artekissa vuonna 1937, kun yritys oli toiminut vasta pari vuotta (Artek perustettiin 1935). Jo tuossa vaiheessa hän oli harjoittunut huonekalumuotoilija ja sisustusarkkitehti, jolla oli Artekiin sopiva moderni, eteenpäin katsova ote.

17-18 Asiantuntijaluento: Alvar Aallon Säynätsalon kunnantalo hybridimaisemassa, yliarkkitehti Jonas Malmberg
Säynätsalon kunnantalo on Alvar Aallon arkkitehtuurin keskeinen merkkiteos. Vähälle huomiolle on jäänyt jo 1940-luvun alussa alkanut Aallon tiivis yhteistyö Säynätsalon kunnan kanssa. Asemakaavan keskeisaihe oli kiilamaisen kolmion muodostama ”Piazza triangolare”. Se jalostui avoimesta torista metsäiseksi aukioksi. Malmberg tarkastelee Piazza triangolarea hybridimaiseman käsitteen kautta nojaten Bruno Latourin ajatukseen hybridistä ihmisen luoman ja luonnollisen välimuotona. Hybridimaisemana se rinnastuu etenkin kunnantalon maastonmuotojaan myöten keinotekoisesti rakennettuun sisäpihaan. Kaavojen sekä toteuttamatta jääneiden rakennusten valossa tulkinta ”Aallon Säynätsalosta” syventyy.

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin, ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Lue lisää uutisesta.

 

Tapahtumatieto

Aika
Keskiviikko 24.8.2022 12-18
Paikka
Säynätsalon kunnantalo Jyväskylä
Liput
Vapaa pääsy.
Lisätietoja

Tavolo Bianco Oy