Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -museon Harmoninen joulu -tapahtuma luo mahdollisuuden kiireettömään joulunodotukseen. Viikonlopun aikana voi pysähtyä nauttimaan jouluvalmisteluista ja tehdä laadukkaita hyvänmielen ostoksia. Tarjolla on myös lämmittävää glögiä ja tunnelmallista barokkimusiikkia.

Talviset lyhty-, sokerilumilinna ja piparkakkutyöpajat kutsuvat museoon koko perheen voimin. Museovierailun lomassa voi omaa joulunodotustaan rauhoittaa vaikkapa tilaamalla herkulliset jouluruoat kotiin Café Alvarista tai hyödyntämällä museokaupan näppärää paketointipalvelua.

Museoon ja tapahtumiin on vapaa pääsy koko viikonlopun ajan – tervetuloa nauttimaan kiireettömästä tunnelmasta!

 

OHJELMA

Perjantai 8.12.

klo 14-17 Lyhtytyöpaja
Vuoden pimein aika on myös lämpimän ja kotoisan valon aikaa. Tule tunnelmoimaan valolla ja tekemään oma sokeripala- tai kuultopaperilyhtysi museon työpajaan. Ohjaajana museolehtori Lotta Leskelä Non-stop-työpaja on kaikille avoin ja maksuton.

HUOM! Mindfulnessia museossa! klo 18-19 PERUTTU SAIRASTAPAUKSEN VUOKSI!

Museon näyttelyt ja Alvar Aalto Museum Shop avoinna klo 11-19
Café Alvar avoinna klo 11-18 (keittiö suljetaan klo 17)

Lauantai 9.12.

klo 11-12.45 ja klo 13.15-15 Sokerilumilinna -työpaja. Modernia arkkitehtuuria sokeripaloista

Alvar Aallon ensimmäinen arkkitehtipiirros oli suunnitelma lumilinnasta. 10-vuotiaana Aalto lähetti tädilleen kirjeen, jossa oli piirros kolmikerroksisesta lumilinnasta kattoterasseineen. Tule rakentamaan oma pienoislumilinnasi sokeripaloista. Voit käyttää sitä vaikkapa lyhtynä LED-tuikuille tuomaan tunnelmaa talvi-iltaan. Pajan aluksi tutustutaan Alvar Aallon arkkitehtuuriin ja muotokieleen museon näyttelyssä. Lumilinnoista rakennetaan viikon ajaksi näyttely Jyväskylän Yliopiston Ruusupuisto-rakennukseen, jonka jälkeen linnan saa hakea itselleen. Työpajojen ohjaajina toimivat Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen opiskelijat.

Työpaja on maksuton, mutta mukaan tulee ilmoittautua Jyväskylän lasten yliopiston nettisivuilla: www.jyu.fi/fi/palvelut/lastenyliopisto. Kuhunkin pajaan mahtuu kerralla mukaan 24 rakentelijaa, joista jokainen on ilmoitettava pajaan erikseen. Työpajan järjestävät Alvar Aalto -museo, Jyväskylän Lasten ja nuorten yliopisto sekä Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden tiedekunta.

klo 12-15 Café Alvarin piparkakkutyöpaja
Tule nauttimaan keittiön jouluisista kanelin ja kardemumman tuoksuista ja koristelemaan oma piparkakkusi Café Alvarin koristelutyöpajaan. Työpaja pyörii non-stopina lauantai-iltapäivän ajan. Ohjaajina Café Alvarin henkilökunta.

klo 15 Hyvänmielen Barokkiorkesteri
Kansalaisopiston orkesteri soittaa jouluista musiikkia näyttelytilassa. Tervetuloa kuuntelemaan ja nauttimaan joulun tunnelmasta!

Museon näyttelyt ja Alvar Aalto Museum Shop avoinna klo 11-18
Café Alvar avoinna klo 12-17 (keittiö suljetaan klo 16)

Sunnuntai 10.12.
Toisen adventtisunnuntain voi viettää museossa nauttimalla näyttelyistä, Café Alvarin herkuista sekä kiireettömistä lahjaostoksista.

Museon näyttelyt ja Alvar Aalto Museum Shop avoinna klo 11-18
Café Alvar avoinna klo 12-17 (keittiö suljetaan klo 16)

Tapahtumatieto

Aika
8. – 10.12.2017
Paikka
Alvar Aalto -museo Jyväskylä
Liput
Vapaa pääsy
Lisätietoja

Alvar Aalto -museo
puh. 040 135 6210
museum@alvaraalto.fi