Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Kansainvälisten arvioiden mukaan aikamme merkittävimpiin muusikoihin kuuluva urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi saapuu konsertoimaan Seinäjoelle maamme itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi. Konserttiin liittyy myös Hessu Laaksosen valoteos.

Laaksosen valoteos mukailee tunnelmaltaan Kalevi Kiviniemen soittamia kappaleita: alku on rauhallinen, ja tunnelma tiivistyy kohti loppuhuipennusta eli Finlandiaa. Mukana on runsaasti nykyaikaista valaistustekniikkaa, joka suo konserttivieraalle myös mieleenpainuvan visuaalisen elämyksen.

Kiviniemen-Laaksosen konsertti päättää Seinäjoen alueseurakunnan kesän Suvimusiikki-konserttisarjan ja on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa sekä Alvar Aalto -viikkoa.

Konsertissa kuullaan mm. Jean Sibeliuksen Finlandia, Sydämeni laulu ja Intrada. Kiviniemi on ensimmäisenä maailmassa levyttänyt koko Sibeliuksen urkutuotannon, mukaan lukien käsikirjoituksista poimitut teokset. Lisäksi Seinäjoen konsertissa kuullaan mm. Kuulan ja Kokkosen teoksia sekä ensimmäistä kertaa Seinäjoella Aulis Sallisen Kiviniemelle säveltämä ja omistama Variazioni per Organo. Kiviniemen improvisaatio ”Suomi 1917”, joka perustuu suomalaisiin teemoihin ja urkutaitelijan sodassa kaatuneen isoisän päiväkirjamerkintöihin.

Vuosikymmenet ahkerasti ympäri maailmaa kiertänyt Kiviniemi on saanut tälle vuodelle ulkomaisten konserttikutsujen vyöryn. Monet paikoista ovat maailman merkittävimpiä konserttipaikkoja. Esimerkiksi Saksassa Kiviniemi soittaa tänä vuonna liki 20 konserttia, joista suuri osa ’Finlandia 100 years’ -teemalla. Viime viikolla hän konsertoi Pariisin Notre Damessa. Konsertin yhteydessä on myynnissä taiteilijan levyjä.

Kuva: Hessu Laaksonen (vas.) ja Kalevi Kiviniemi

Tapahtumatieto

Aika
Keskiviikko 13.9.2017 20:00
Paikka
Lakeuden Risti Seinäjoki
Liput
Konsertti on ilmainen Ohjelma 10€
Järjestäjä

Seinäjoen alueseurakunta