Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Markus Aaltonen on valtiopäiväneuvos ja Alvar Aalto -seura Alvariania ry:n puheenjohtaja. Alvar Aalto -viikolla hän luennoi kirjojensa Näkyyhän se varmasti: Alvar Aalto ja Seinäjoki sekä Vapaata viivaa: kriipoksia Alvar Aallosta aiheista.

Näkyyhän se varmasti on katsaus Seinäjoen paikallishistoriaan Aalto-keskuksen syntytarinan kautta. Se käsittelee Alvar Aallon arvostetuimpiin kokonaissuunnitelmiin kuuluvan rakennuskokonaisuuden neljä vuosikymmentä kestäneen rakennusprosessin ja paikallisen päätöksenteon monivaiheista suhdetta.

Vapaata viivaa -teoksessa Aaltonen pohtii, voiko modernistinen arkkitehtuuri tai arkkitehtuuri ylipäätään jäädä suurelle yleisölle jonkinlaisen taidekynnyksen taakse, vaikka se ei ole vitriinissä, vaan on tärkeä osa elävää elämää. Kysymyksen tekee aiheelliseksi se välinpitämättömyys ja suoranainen penseys, jota kirjoittaja on Aallosta käydyissä keskusteluissa kohdannut. ”Alvar Aalto on niin suuri maali, että siihen osuu huonompikin tomaatin heittäjä”, kirjoittaa Aaltonen.

 

Tapahtuma myös streamataan, linkki alla!

Kuva: Markus Aaltonen

Tapahtumatieto

Aika
Tuesday 17.8.2021 klo 16.00
Paikka
Kuusankoskitalo, Voikkaasali; verkkotapahtuma Kuusankoski
Liput
vapaa pääsy
Osoite:

Kymenlaaksonkatu 1, 45700 Kouvola

Verkkotapahtuman linkki:

 

Järjestäjä:

Kouvolan kulttuuripalvelut, https://www.kouvolankulttuuritalot.fi/