Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Tervetuloa hemmottelemaan itseäsi Alvar Aalto -viikon päättävään Juhlasaunaan!

Jokisauna on Alvar ja Aino Aallon suunnittelema rakennus, jossa oli alun perin Ahlströmin tehtaan työntekijöiden sauna ja pesula. Nykyisin rakennuksessa toimii sauna, kahvila-ravintola sekä designmyymälä.

Juhlasaunan ohjelma:

Alvar Aalto -viikon sauna klo 15 ja kello 18: Alvar Aallon sauna saa arvoisensa kunnian Perinnesaunotushetken muodossa. Saunottajan ohjauksessa pääset tutustumaan suomalaisen saunottamisen perinteeseen ja hiljennyt saunan rauhaan. Saunaloitsut siivittävät löylyn maailmaan, sopivien yrttien tuodessa saunaan tuoksujen hoitavaa maailmaa. Pääset myös hieman kokemaan perinnesaunottajan kaikkia aisteja hellivää vihdontaa. Hinta: 15€ / hlö, kesto n. 30 min. Mielikin metsän perinnesaunottaja Laura Foon on paikalla klo 13–19, ja voit tilata häneltä halutessasi seremonioiden ulkopuolella erilaisia saunahoitoja. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus hemmotella itseäsi tai ystävääsi ja uppoutua syvälle saunan suloisiin saloihin!

Vihdonta on kuulunut saunaperinteeseen ainakin niin kauan, kuin olemme saunoneet savusaunoissa – ehkä jo kauemminkin. Hoitavassa vihdonnassa saunottaja vihtoo eri puiden ja kasvien oksista tehdyillä vihdoilla ja vihdottava saa vain uppoutua löylyn ja metsän hoitavan voiman vietäväksi. Vihtominen vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja pintaverenkiertoa. Vihdonta on yhtä aikaa virkistävä sekä rentouttava kokemus, joka stimuloi kehon omien mielihyvähormonien tuotantoa. Metsän ja saunan voiman voi todella tuntea! Alvar Aalto -viikon erikoistarjouksena hoitava vihdonta 10 min 25€ , 20 min 45€.

Hieronta ja saunan lämpö tukevat toisiaan täydellisesti! Lempeiden löylyjen jälkeen kivistävät hartiat ja jäykistynyt niska saavat helpotusta hieronnasta, kun lihakset rentoutuvat ja kehoon kertyneet kuona-aineet lähtevät tehokkaasti liikkeelle. Hieronnan jälkeen on hyvä palata vielä hetkeksi saunan alemmille lauteille lekottelemaan ja muistaa juoda runsaasti raikasta vettä. Alvar Aalto -viikon erikoistarjous: yrttinen pää-hartiahieronta 15€.

Jalkakylpy on ihana kokemus väsyneille jaloille! Yrttikylpy hoitaa kivistäviä jalkojen lihaksia jalkakylvyn laukaistessa lihasten ja nivelten jännityksiä. Löylyn lämmössä jalkakylvyn tuoksu tekee ihmeitä mielelle tyynnyttäen koko olemuksen. Jalkakylpy onkin erinomainen hoito lievittämään stressiä ja tuomaan rauhallisen unen! Alvar Aalto -viikon erikoistarjous: jalkakylpy 10€.

 

Kuva: Maija Holma (alkuperäistä rajattu)

Tapahtumatieto

Aika
Sunnuntai 30.8.2020 Klo 15 –
Paikka
Jokisauna, Kauttua Eura
Liput
Perinnesaunotus 15€, vihdonta 25€ / 45€, yrttinen pää-hartiahieronta 15€, jalkakylpy 10€ Ennakkoilmoittautuminen
Ilmoittautuminen:

Eija Helander, p. 040 715 3505

Osoite:

Sepäntie 1, 27500 Eura,