Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Helmikuun alussa vietetään valtakunnallisia Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä, joiden teemana on tänä vuonna ”Hyvässä tilassa”. Ohjelmistossa on noin 50 tapahtumaa eri puolilla Suomea, myös Alvar Aalto -kaupungeissa Helsingistä Rovaniemelle. Mukana on esityksiä, seminaareja, opastettuja kierroksia, työpajoja, näyttelyjä ja paljon muuta ohjelmaa eri-ikäisille osallistujille.

Rovaniemellä järjestetään Aallon Rovaniemi -työpajapäivä, juhlitaan lumitaideteosnäyttelyn avajaisia ja vietetään Alvar Aallon ja arkkitehtuurin päivää Lappia-talossa. Seinäjoella voi tutustua teatterin kulissien takaiseen arkeen Elämää Aallon teatterissa -kierroksella ja Noormarkussa pääsee opastetulle kierrokselle Villa Maireaan. Järvenpäässä saa maistiaisia tulevasta Sävelten arkkitehtuuria -näyttelystä, joka kertoo säveltäjä Joonas Kokkosen kodista Villa Kokkosesta. Rakennukseen voi tutustua myös virtuaalinäyttelyn avulla.

Kotkan Sunilassa voi kuunnella arkkitehti Karola Sahin luentoa Kultakellosta älyvaippaan – muotoilun mahdollisuuksia. Tammisaaressa pyöritetään Lasten arkkitehtitoimisto Villa Skeppetissä ja suunnitellaan unelmien taloja. Jyväskylässä tarjolla on Elina Brotheruksen näyttelyopastus. Aalto2-museokeskuksessa vietetään Aallosta punkkiin -tapahtumapäivää Alvar Aallon syntymäpäivänä 3.2.2024. Ohjelmassa on Aalto-museon perusnäyttelyn Aalto – työ ja elämä -opastus ja Keksi kalusteet -pienoismallityöpaja sekä paljon muita tapahtumia.

Oulussa lanseerataan oppilaiden oma tuotesarja ja Turussa tutustutaan puuarkkitehtuuriin Bryggman-seminaarissa ja muotoilukasvatukseen Taiteen talolla. Helsingissä voi muun muassa nauttia DocPoint-festivaalin valkokankaalle tuomista kaupunkisuunnitteluun ja asukasyhteisöihin liittyvistä elokuvista. Koko tapahtumapäivien ohjelmisto löytyy täältä. Tämänvuotisen ArkMuoto2024-festivaalin päätapahtuma on siirretty laajamittaisten lakkojen vuoksi toukokuulle. Tarkka päivämäärä ilmoitetaan lähempänä tapahtuman uutta ajankohtaa.

ArkMuoto avaa uusia näkökulmia omaan rakennettuun ympäristöön. Mitä hyvä tila sinulle merkitsee? Tuoko se elämääsi esimerkiksi viihtyisyyttä, turvallisuutta, kestävyyttä, arjen sujuvuutta vai jotain ihan muuta? Tervetuloa mukaan!

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivistä vastaavat Alvar Aalto -säätil, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Finnish Design Info, Ornamo, EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Rakennustietosäätiö RTS, Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK, AD-museo, Suomen arkkitehtuurimuseo, Designmuseo ja Sisustusarkkitehdit SIO sekä joukko muita yhdistyksiä ja paikallisia toimijoita.

 

Kuva: Aalto2-museokeskus. Maija Holma © Alvar Aalto -säätiö.

Tapahtumatieto

Aika
1. – 4.2.2024
Paikka
Valtakunnallinen
Liput
Ohjelmahaku

Katso koko valtakunnallinen ohjelma täältä.

Lisätietoja

Archinfo | Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät

Mari Forsberg
Yhteistyöpäällikkö
Alvar Aalto -säätiö
mari.forsberg@alvaraalto.fi