Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -museon Gallerianäyttelyyn tuotu lisätty todellisuus laajentaa kuvaa Jyväskylästä

Pohjolan Firenze. Alvar Aallon arkkitehtuuri Jyväskylässä -näyttelyyn on luotu lisättyä todellisuutta mobiililaitteisiin ladattavan Aurasma-sovelluksen avulla. Näyttelyssä voit suunnistaa vuoden 1952 matkailukartan avulla ja etsiä karttaan Aurasma-logolla merkityt kohteet. Katselemalla kuvia tai pienoismalleja älypuhelimen Aurasma-sovelluksen kautta löydät videoita ja kuvia eli lisättyä todellisuutta.

Myös perusnäyttelystä löytyy lisättyä todellisuutta. Menetelmän käyttö museossa on vielä tällä hetkellä kokeilua, mutta pyrimme kehittämään ja lisäämään lisätyn todellisuuden sisältöjä myös tuleviin näyttelyihin sekä perusnäyttelyyn.

Lisätty todellisuus on fyysiseen ympäristöön lisättyä digitaalista sisältöä, jota voi tarkastella mobiililaitteeseen ladattujen AR-sovellusten kautta. Lisätyn todellisuuden sisällöt ovat paljaalle silmälle näkymättömiä, mutta ne ilmestyvät esiin mobiililaitteen kautta tarkasteltuina. Aurasman näkymät avautuvat laitteilla, joissa on Android- tai iOs -käyttöjärjestelmä.

Tervetuloa kokeilemaan!

Lisätietoja

Museolehtori Lotta Leskelä, puh. 0400 254 708, lotta.leskela@alvaraalto.fi

Aurasma -mobiilisovelluksen avulla voi katsoa, miltä Jyväskylä näytti ennen tai miltä kaupunki näyttäisi nyt jos Aallon lennokkaat visiot olisivat toteutuneet! Valokuva Lotta Leskelä, Alvar Aalto -museo.