Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Biosymbiosis-seminaarin tallenteet katsottavissa 31.7.2022 asti!

Lämmin kiitos kaikille osallistuneille! Yli 1 000 rekisteröitynyttä 67 maasta.
Keskustelu jatkuu osoitteessa Alvar Aalto Design Talk 
Tervetuloa!

9. kansainvälinen Alvar Aalto Design Seminar – BIOSYMBIOSIS 24.-25.5.2022 Jyväskylä oli kaikille avoin, poikkeuksellisesti pääsymaksuton hybridiseminaari. Tapahtuma oheisohjelmineen järjestettiin paitsi virtuaalisesti myös live-yleisölle Jyväskylän yliopiston päärakennuksessa (Alvar Aalto, 1954-56). Seminaari kokosi yhteen globaalin muotoilu- ja suunnitteluyhteisön, ammattilaiset, tutkijat, opiskelijat – sekä kaikki innovatiivisesta, ratkaisukeskeisestä muotoilusta ja tutkimuksesta kiinnostuneet.

Liity Alvar Aalto Design Talk FB-ryhmään

Tapahtumapaikkana JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON PÄÄRAKENNUS

Virtuaalitapahtuma välitettiin Jyväskylän yliopiston päärakennuksesta 24.-25.5.2022. Esityspaikka oli avoin myös yleisölle.

Jyväskylän yliopisto, päärakennus, University of Jyväskylä, main building (1954-56), Jyväskylä. Photo Maija Holma, Alvar Aalto Foundation.

 

 

Kansainväliset Alvar Aalto -tapahtumat

Jyväskylässä 1995 lähtien kolmen vuoden välein järjestetty Alvar Aalto -designseminaari on kansainvälisesti arvostettu muotoilutapahtuma, joka nostaa esiin alan huippututkimusta ja osaajia, Designseminaarin, samoin kun vuorovuosin toteutuvan arkkitehtuurin Alvar Aalto -symposiumin, tuottaa Alvar Aalto -säätiö/-akatemia yhdessä Jyväskylän kaupungin ja muiden tapahtumakumppaneiden kanssa.

Vuoden 2022 designseminaarin tapahtumakumppaneita Jyväskylän kaupungin ohella ovat mm. Aalto-yliopisto, Artek, Avotakka, Business Finland, Cumulus Association, Design Helsinki & Clerkenwell Design Week (Media 10), Designmuseo, Fiskars Village Art & Design Biennale, Paimion parantola -säätiö sekä muita kumppaneita. Tapahtuman graafinen ilme on taiteilija, graafikko Aimo Katajamäen käsialaa.

Alvar Aallon kaupunki Jyväskylä


Jyväskylä sijaitsee Keski-Suomessa, vain n. 40 min lentomatkan päässä Helsinki-Vantaan lentokentältä. Jyväskylän Tikkakosken lentokentältä ajomatka Jyväskylän keskustaan on noin 20 min. Juna- tai bussimatkayhteydet Jyväskylään ovat myös erinomaiset. Esimerkkinä junamatka pääkaupunkiseudulta Alvar Aallon maisemin kestää noin 3 tuntia. Bussit ja junat saapuvat Jyväskylän keskustassa sijaitsevaan matkakeskukseen, joka on lyhyen kävelymatkan päässä mm. keskeisistä majoituspaikoista.

Jyväskylän keskustassa ja ympäristössä sijaitsee runsaasti Alvar Aallon suunnittelemia ja toteuttamia rakennuskohteita, joista osaan oli mahdollista tutustua 9. Alvar Aalto -designseminaarin, BIOSYMBIOSIS, aikana toukokuussa.

Lisätietoja:

Jyväskylän kaupunki

Visit Jyväskylä Region

https://visitjyvasky.la/3eQVrEX

Helsinki-Vantaa lentokenttä

Jyväskylän lentokenttä

 

9. Kansainvälisen Alvar Aalto -designseminaarin ohjausryhmä

Nina Heikkonen, Ohjelmapäällikkö, Alvar Aalto -säätiö
Anniina Koivu, Kuraattori (IT), muotoilun professori ECAL, Lausanne, Sveitsi
Mirkku Kullberg, Hallituksen puheenjohtaja, Alvar Aalto -säätiö
Pirjo Kääriäinen, Professori, Muotoilu ja materiaalisuudet, Aalto-yliopisto
Tommi Lindh, Toimitusjohtaja, Alvar Aalto -säätiö
Aila Svenskberg, Muotoilutoimittaja, BIOSYMBIOSIS designseminaarin tuottaja, Alvar Aalto -säätiö

 

Lisätietoja:

Aila Svenskberg, Designseminaarin tuottaja
Alvar Aalto -säätiö
+358 40 659 1930
aila.svenskberg@alvaraalto.fi

Nina Heikkonen, Ohjelmapäällikkö
Alvar Aalto -säätiö
+358 44 500 1257
nina.heikkonen@alvaraalto.fi

 

Kuvat: Nojatuoli 41 ”Paimio”, Alvar Aalto (1931).
Jyväskylän työväentalon aula, Alvar Aalto (1924-25).
Maija Holma © Alvar Aalto -säätiö.