Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aallon suunnittelema Säynätsalon kunnantalo saa uutta eloa kesäkaudeksi 13.6.–3.9.2016. Vierailijoita ja paikallisia hemmotellaan Cafe Alvar Summer Camp -kahvilan herkuilla, opastetuilla kierroksilla ja kiehtovalla oheisohjelmalla. Kesän avajaisia juhlistetaan lauantaina 18.6.2016.

Säynätsalon kunnantalo. Kuva: Alvar Aalto -museo / Maija Holma. Säynätsalo Town Hall. Photo: Alvar Aalto Museum / Maija Holma.

Säynätsalon kunnantalo. Kuva: Alvar Aalto -museo / Maija Holma.

Alvar Aalto -museon yhteydessä toimivan suositun Cafe Alvarin sivutoimipiste aukeaa 13.6. Säynätsalon kunnantalolla. Cafe Alvar Summer Camp toimii kunnantalon vastaanotto- ja toimistotiloissa kesäkauden ajan. Kahvilan aukioloaikoina on mahdollisuus tutustua maksutta kunnantalon tiloihin ja keskisuomalaisten taiteilijoiden myyntinäyttelyyn. Taloon voi tilata myös opastettuja kierroksia Alvar Aalto -museolta.

”Kahvilatoiminta kunnantalon tiloissa on tämän kesän kokeilu, jotta hienoon rakennukseen saadaan lisää kävijöitä. Sisätilojen lisäksi virvokkeita ja kahvilan herkkuja pääsee sään salliessa nauttimaan myös ihastuttavalle sisäpihalle joko perinteisesti pöydissä istuen tai rennommin viltillä lojuen”, kertoo kahvilan yrittäjä Anna Kylmälä.

Kauempaa tulevilla vierailla on ainutlaatuinen mahdollisuus myös yöpyä Säynätsalon kunnantalossa. Aallon merkkiteoksen vierashuoneet ovat varattavissa Alvar Aalto -museon kautta.

”Tänä kesänä haetaan ennakkoluulottomasti erilaisten kokeilujen kautta tapahtumia ja toimintoja, jotka soveltuisivat taloon parhaiten. Punaisena lankana on korkeatasoinen muotoilu ja suunnittelu. Talossa on vieraillut pääosin kesäaikaan runsaasti ulkomaalaisia. Kunnantalo siis kiinnostaa ja on arkkitehtonisesti merkittävä kohde, mutta aktiivisella markkinoinnilla ja kiinnostavalla toiminnalla toivomme saavamme lisää kävijöitä, niin matkailijoita, kesävieraita kuin tietenkin alueen asukkaita”, sanoo Jyväskylän kaupungin kansliapäällikkö Heli Leinonkoski.

Säynätsalon kunnantalon Summer Camp avajaistapahtuma järjestetään lauantaina 18.6. klo 11­–17. Kaikille avoimessa tapahtumassa on luvassa muun muassa taidemyyntinäyttely, suomalaisten muotoilijoiden pop up -myymälä, Säynätsalo- ja Aalto-aiheisia leirinuotiotarinoita sekä musisointia. Kesäkahvila ja kirjasto ovat myös avoinna kävijöille. Puolen tunnin opastettuja kunnantalon kierroksia järjestetään klo 12 ja klo 15.15. Kierroksille on vapaa pääsy, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lisätietoja avajaistapahtumasta.

TIEDUSTELUT JA YHTEYSTIEDOT

Kutsu_sahkoinen_Alvar_Aalto