Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aallon ateljeen kesänäyttely esittelee Aallon arkkitehtitoimistossa valmisteltuja pienoismalleja. Mukana on noin kaksikymmentä näyttävää pienoismallia, joiden joukosta löytyy muun muussa Essenin teatteri ja jälkeenpäin työstetty malli Maison Louis Carrésta. Pienoismallit Alvar Aallon ateljeessa -näyttely on avoinna yleisölle 24.4.–15.9.2013.

Kuva: Teuvo Takala ja Tallinnan taidemuseon kilpailumalli 1937. Alvar Aalto -museo.

Kuva: Teuvo Takala ja Tallinnan taidemuseon kilpailumalli 1937. Alvar Aalto -museo.

Pienoismallien valmistus on aina ollut olennainen osa arkkitehdin työtä. Mallien avulla arkkitehdit ovat konkretisoineet ja esitelleet suunnitelmiaan.

Arkkitehtitoimisto Alvar Aallon pienoismallit syntyivät toimiston omassa verstaassa. Verstaassa työskennelleet mallipojat toteuttivat vuosien mittaan lukuisia pahvisia työmalleja, havainnollistavia vanerimalleja sekä näyttäviä kilpailumalleja.

”Pienoismalleja tehtiin erityisesti kilpailuehdotuksiin. Monet ehdotukset jäivät toteuttamatta, mutta mallien kautta suunnitelmia on mahdollisuus lähestyä vielä tänäänkin. Pienoismallit olivat myös olennainen osa arkkitehtitoimiston sisustusta”, kertoo näyttelyn suunnittelusta vastannut intendentti Mia Hipeli.

Toimistossa työskennelleiden arkkitehtien sekä mallipoikien haastattelut ovat olleet suurena apuna näyttelyn toteuttamisessa.

Pienoismallit Alvar Aallon ateljeessa
24.4.–15.9.2013
Alvar Aallon ateljee, Tiilimäki 20, Helsinki

Näyttely on esillä kesäkaudella yleisölle opastettujen kierrosten aikana ti–la klo 11.30 ja 12.30 tai erikseen sovittuna ajankohtana.

Poikkeusaikataulut löydät verkkosivuiltamme www.alvaraalto.fi/ateljee

Lehdistökuvat
(Kuvat ovat salasanasuojattuja. Salasanan saa pyydettäessä Mari Murtoniemeltä, Tomi Summaselta tai Pia Poskiparralta etunimi.sukunimi@alvaraalto.fi)

Lisätietoja näyttelystä:

intendentti Mia Hipeli mia.hipeli(a)alvaraalto.fi, puh. 0400 883 463

Tiedotetta muokattu 24.4.2013: Helsingin keskustasuunnitelman pienoismalli ei ole esillä näyttelyssä. Keskustasuunnitelma esitellään valokuvin.