Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -museon Galleria 12.8.–14.10.2012

Puustudion rohkeat ja ennakkoluulottomat puukokeilut valtaavat Alvar Aalto -museon Gallerian elokuussa. Puustudio on Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun oppimisyksikkö, jossa opiskelijat ottavat kaiken irti kotimaisen puun monista mahdollisuuksista.

Luukku-talon tuoli, suunnittelija Satoshi Ohtaki. Kuva: Maija Astikainen

Vuodesta 2000 toiminut Puustudio keskittyy puun monipuoliseen käyttöön muotoilussa ja
sisustusarkkitehtuurissa. Puustudiossa käytetään kotimaisia puulajeja eri muodoissa – massiivipuuna, puulevynä, komposiittirakenteena tai vaikka uusiokäyttöisenä. Toiminta on alusta lähtien ollut käytännönläheistä. Koulun pajoissa työstettävät harjoitustyöt toteutetaan miltei aina prototyyppeinä mittakaavassa 1:1. Osa töistä on materiaalikokeiluja, osa puualan yritysten kanssa yhteistyössä toteutettuja projekteja. Esillä on myös jokakeväisen Fiskars-työpajan satoa. Kaikkia näitä harjoituksia
yhdistää Puustudion kannustus kokeiluun, puun ”haistamiseen ja maistamiseen”.

Alvar Aalto -museon Galleriassa avattava näyttely on valikoitu kokonaisuus Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Puustudion harjoitustöistä sen toiminnan alusta nykyhetkeen. Puustudion kokoelmiin on tusinan toimintavuoden aikana kertynyt mittava määrä puusta tehtyjä kokeiluja: esineitä, valaisimia, kalusteita ja sisätilojen elementtejä.  Mielenkiintoisessa ja uusia uria avaavassa näyttelyssä raotetaan tämän arkiston ovea.

Näyttely avataan Alvar Aalto -museolla Jyväskylässä lauantaina 11. elokuuta 12. kansainvälisen Alvar Aalto -symposiumin ”Crafted – the Ingredients of Architecture” yhteydessä.

Lisätietoja:
arkkitehti Karola Sahi, karola.sahi@aalto.fi, puh. +358 50 555 6142
Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
muotoilija Mikko Paakkanen, mikko@paakkanen.fi, puh. +358 45 114 5145
Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Lisätietoja ja kuvapyynnöt:
museolehtori Mari Murtoniemi, mari.murtoniemi@alvaraalto.fi, puh. +358 400 254 708
Alvar Aalto -museo
Lehdistökuvat

Koe Puu! Lehdistötiedote 11.5.2012 (PDF)