Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Marraskuussa Alvar Aalto -museon Galleriassa avautuu näyttely Suomen arkkitehtuuria. Katsaus 2018, joka luo läpileikkauksen kotimaisen nykyarkkitehtuurin parhaimmistoon ja ajankohtaisin ilmiöihin.

Esiteltäväksi valitut kuusitoista arkkitehtuurin huippukohdetta edustavat ajanmukaista suunnittelua, tasokkaita korjausrakennushankkeita sekä kestävää, vastuullista kehitystä. Kohteiden joukossa on niin pienrakennuksia kuin mittavia asuntotuotannon ja julkisten rakennusten hankkeitakin.

Näyttely avaa ikkunoita suomalaisen arkkitehtuurin mainittavimpiin toteutuksiin kotimaisille kävijöille, mutta tekee samalla arkkitehtuuriamme tunnetuksi kansainväliselle yleisölle. Ensimmäistä kertaa Arkkitehtuurimuseossa kesällä 2018 nähty näyttely tulee kiertämään kotimaassa ja ulkomailla.

Näyttelyn kansainvälinen tuomaristo koostuu arkkitehtuurin ammattilaisista ja sen on tuotettu yhteistyössä Arkkitehtuurimuseon, Suomen arkkitehtiliitto SAFA:n ja Alvar Aalto -säätiön kesken.

Avajaisia vietetään Alvar Aalto -museossa keskiviikkona 14.11.2018 klo 18. Näyttelyn avaa arkkitehti, näyttelytuomariston jäsen Anni Vartola.

Lisätietoja:
Museoamanuenssi Mari Murtoniemi
puh. 040 355 9162
mari.murtoniemi@alvaraalto.fi

SUOMEN ARKKITEHTUURIA. KATSAUS 2018
Alvar Aalto -museon Galleriassa 15.11.2018−20.1.2019
Alvar Aallon katu 7, 40600 Jyväskylä
www.alvaraalto.fi