Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Puuseppä Kari Virtanen ja puun syvin olemus

Avoin yleisöluento Alvar Aalto -museon Bio Alppi -salissa                            torstaina 29.11.2012 klo 18.00

Tervetuloa kuuntelemaan Suomen ainoan Pro Finlandia –mitalilla palkitun puusepän luentoa puun olemuksesta! Kari Virtanen kertoo työskentelystään suomalaisen puun parissa, materiaaliin liittyvistä haasteista ja mahdollisuuksista, ja eri puulajien ominaisuuksista.

PÖYTÄ TABLE KVP10 2010. Detalji. Saarni. Pintakäsittely luonnonmukainen kasviöljyseos. Kuva: Chikako Harada

Pohjanmaalla syntynyt ja koulunsa käynyt Kari Virtanen (s. 1948) on kulkenut pitkän tien jurvalaisten koristeveistomestarien opista suomalaisen nykydesignin huipulle. Virtasen muotoilun lähtökohtina ovat esineen käyttötarkoitus, rakenne sekä puun ominaisuudet. Virtasen tavoitteena on saada aikaan hiljainen muoto, ja hänen huonekalunsa tunnetaankin hienovaraisen pelkistetystä muotokielestään. Virtasen työn eleettömyyttä on arvostanut muun muassa Kiasman suunnittelija, arkkitehti Steven Holl, joka valitsi museon yleisötuoliksi Virtasen tuolin, koska ”sitä ei oltu muotoiltu.”

Luennon jälkeen Virtanen esittelee Aalto-museon Galleriassa esillä olevan näyttelynsä, jossa nähdään jo tuotannossa olevien huonekalujen ohella uusia suunnitelmia ja kalusteiden protyyppejä. Näyttelyarkkitehtuurista vastaa professori ja sisustusarkkitehti Simo Heikkilä.

Yleisöluennon järjestää Alvar Aalto -seura ry. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Samana päivänä Kestävä joulu -tapahtuma ALVAR AALTO MUSEUM SHOPissa.

Lisätietoja:

Alvar Aalto –seura ry, sihteeri Minnamaria Koskela
p. 050 572 4146
alvaraaltoseura@gmail.com
www.alvaraalto.fi/alvaraaltoseura