Siirry pääsisältöön

Kalenteri

AlvarAalto_poster_s

Kuvataiteilijoiden näkökulmasta Alvar Aallon suunnittelemaa Viipurin kirjastoa tarkasteleva Viipurin kirjasto -näyttely on esillä galleria Salon Dahlmannissa Berliinissä. Pääosassa näyttelyä ovat tunnettujen suomalaistaiteilijoiden Ola Kolehmaisen ja Liisa Robertsin tulkinnat kirjastosta. Näyttely on esillä yleisölle 13.6.–5.9.2015.

Viipurin kirjasto -näyttely kietoo yhteen arkkitehtuurin, muotoilun, valokuvataiteen ja liikkuvan kuvan. Moderniin arkkitehtuuriin keskittyneistä teoksistaan tunnetulta Ola Kolehmaiselta nähdään Library -valokuvateos, jonka viimeisin osa Library 3 saa näyttelyssä ensi-iltansa. Kuvataiteilija Liisa Robertsilta on esillä elokuva Mikä Aika on Viipurissa? (What´s the time in Vyborg?), jonka keskiössä on kuusi omaa suhdetta kotikaupunkiinsa pohtivaa viipurilaista nuorta naista.

Kolehmaisen ja Robertsin teosten ohella näyttelyvieraat pääsevät kurkistamaan restauroituun Viipurin kirjastoon ja sen historiaan muun muassa valokuvien, originaalipiirustusten ja pienoismallien avulla. Näyttelyn lukunurkkaus tarjoaa puolestaan runsaan kattauksen Aalto-kirjallisuutta aiheen tiimoilta.

Näyttelyn kuratoinnista ovat vastanneet Margit Emesz ja Heike Tosun. Gallerian näyttelyohjelma pohjautuu omistaja Timo Miettisen ajatukselle luoda taiteen kautta siltaa Suomen ja Saksan välille sekä edesauttaa suomalaisten taiteilijoiden tunnettuutta kaupungissa. Galleria Salon Dahlmann on toteuttanut näyttelyn yhteistyössä Alvar Aalto -säätiön ja Artekin kanssa.

Vuonna 1935 valmistunut Viipurin kirjasto oli yksi niistä rakennuksista, jotka tekivät Alvar Aallosta tunnetun maailmalla. Valtioiden rajat ylittävä palkintoja kahminut restaurointihanke on herättänyt henkiin Viipurin kirjaston alkuperäisen arkkitehtonisen arvon. Viimeisin kunnianosoitus esimerkilliselle hankkeelle oli 11.6.2015 Oslossa jaettu laajalti arvostettu Europa Nostra -palkinto.


THE ALVAR AALTO LIBRARY OF VYBORG

Näyttely avoinna: 13.6.–5.9.2015

Lisätietoa kiinnostavasta oheisohjelmasta löydät osoitteesta
www.salon-dahlmann.de

Lisätietoja näyttelystä:
intendentti Katariina Pakoma
Alvar Aalto -säätiö
katariina.pakoma(at)alvaraalto.fi
puh. +358 400 849 315