Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Tervetuloa tutustumaan Jyväskylän yliopiston uudisrakennukseen Ruusupuistoon ja kuulemaan alueen historiasta ja nykyisestä toiminnasta!

Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon välissä virtaa kesäisin puroallas. Valokuva Maija Holma / Alvar Aalto -museo

Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon välissä virtaa kesäisin puroallas. Valokuva Maija Holma / Alvar Aalto -museo

Ruusupuisto, Alvar Aallon katu 9
klo 11 ja klo 12 rakennuksen esittelykierrokset, johdantopuheenvuoro intendentti Pirjo Vuorinen
Kahvila Uno avoinna klo 10.30-13

Ruusupuistossa toimivat yliopiston kasvatustieteiden tiedekunta, Koulutuksen tutkimuslaitos ja avoin yliopisto, joiden tutkimus- ja opetustoimintaan voi tutustua kierroksilla. Rakennuksen pääsuunnittelija oli Sarlotta Narjus (Arkkitehtitoimisto Sarc Oy). Läheisten Alvar Aallon suunnittelemien museorakennusten arkkitehtuuri on otettu uudisrakennuksessa huomioon erityisesti julkisivujen ikkunoiden ja ikkunaympäristöjen muotokielessä.

Ruusupuisto-rakennuksen paikalla oli vuodesta 1926 alkaen Kilpikosken perheen kotitalo ja myöhemmin lisäksi Onni Kilpikosken suksiverstas ja polkupyöräliike.

Keski-Suomen museo, Alvar Aallon katu 7
klo 13, luento, auditorio
Ruusupuisto ennen, nyt ja tulevaisuudessa

Ruusupuisto Jyväskylän Seminaarinkadun alapäässä on yksi kaupungin vanhimpia puistoja. Sen mielenkiintoisiin vaiheisiin liittyy niin rouva Rosa Enckellin 1800- ja 1900-luvun taitteessa perustama taimi- ja kyökkikasvitarha  kuin paikan etsiminen Tieteellisen kirjastolle, kaupungin keskustasta siirretyt pienet käsityöläistalot, Alvar Aallon suunnittelemat upeat museorakennukset ja aivan uusimpana Jyväskylän yliopiston Ruusupuisto-rakennus. Museonjohtaja Heli-Maija Voutilainen valottaa esityksessään Ruusupuiston tähänastisia vaiheita ja lähitulevaisuuden suunnitelmia. Avoimet ovet klo 11-15

Alvar Aalto -museo, Alvar Aallon katu 7
klo 14 näyttelyn esittely
Café Alvar avoinna klo 12-17

La dolce Vita – Alvar Aallon kesäparatiiseja -näyttely avaa arkkitehdin näkökulman suomalaisen kesänvieton puitteisiin. Esillä on Aallon perheelleen ja tuttavilleen piirtämiä, uniikkeja kesäasuntoja. Mukana on myös arkkitehtuurikilpailuihin sekä teolliseen tuotantoon suunniteltuja kesähuviloita ja viikonloppumajoja. Viimeistä viikonloppua esillä olevaan näyttelyyn johdattelee museoamanuenssi Mari Murtoniemi. Avoimet ovet klo 11-15

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Lisätietoja:

Alvar Aalto -museo
Mirkka Vidgrén, puh. 0400 254 708, mirkka.vidgren(at)alvaraalto.fi

Jyväskylän yliopisto
Liisa Harjula, puh. 040 805 4403, liisa.harjula(at)jyu.fi

Jyväskylän yliopiston tiedemuseo
Pirjo Vuorinen, puh. 040 550 6099, pirjo.vuorinen(at)jyu.fi

Keski-Suomen museo
Tuula Vuolio-Vallenius, puh. 040 7167118, tuula.vuolio-vallenius(at)jkl.fi