Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -museossa vietetään 12.9. arkkitehtuurin iltaa, kun Magnus Englund ja Leyla Daybelge saapuvat luennoimaan IsoKon -talon vaiheista ja sen taustalla vaikuttaneista arkkitehtuurin, taiteen ja muotoilun verkostoista.

Illan kruunaa Rax Rinnekankaan elokuvasarjan ”Maailman viisi mestaritaloa” viimeinen esitys joka kertoo Tadao Andon suunnitteleman Koshino-talon tarinan. Esityksen lopuksi Rax Rinnekangas kertoo työskentelystään elokuvasarjan parissa.

klo 16.30 luento:
Magnus Englund & Leyla Daybelge: IsoKon

Englanninkielisellä luennolla kuulemme Isokon-rakennuksesta, joka oli ensimmäinen moderni kerrostalo Iso-Britanniassa. Tarkastelemme myös 1920-luvun taiteilijoiden työtä, taiteellisia verkostoja ja perintöä.

IsoKon perustettiin Lontoossa vuonna 1929 tuottamaan modernistisia taloja ja asuntoja sekä huonekaluja niiden asukkaille. Yrityksen perustaja Jack Pritchard kuului Aallon ystäväpiiriin ja sai vaikutteita omaan työhönsä Aallon muotokielestä. Lue lisää täältä.

klo 18.00 elokuva:
Rax Rinnekangas: Tadao Ando / Koshino-talo, Japani

Elokuva esittelee Koshino-talon tarinan. Samalla se kertoo itseoppineen Tadao Andon kehityksestä arkkitehdiksi sekä hänen pyrkimyksestään ratkaista kestävän arkkitehtuurin salaisuus. Elokuva liittyy Rax Rinnekankaan ohjaamien arkkitehtuurielokuvien sarjaan: Maailman viisi mestaritaloa. Lue lisää täältä.

Kesto 60 min. Puhuttu kieli suomi, tekstitys englanti.
Liput 6/4 euroa tai vapaa pääsy Museokortilla.
Varmista paikkasi elokuvaesitykseen ostamalla lippusi etukäteen verkkokaupasta.

Esityksen jälkeen ohjaaja Rax Rinnekangas kertoo elokuvasarjan teosta ja vastaa yleisön kysymyksiin teekupposen äärellä Café Alvarissa.

Esitys on toteutettu yhteistyössä Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen Elokuvakeskus ry:n kesken.


Tervetuloa!


ALVAR AALTO -MUSEO
Alvar Aallon katu 7
avoinna ti-su klo 11.00 – 18.00
www.alvaraalto.fi

Koshino-talo. Kuva © Oy Bad Taste Ltd.

Rax Rinnekangas. Kuva: Leena Louhivaara