Siirry pääsisältöön

Kalenteri

alvaraaltomuseo_maijaholma
Arkkitehtuuria ja muotoilua juhlitaan vuonna 2017 näyttävästi. Alvar Aalto -säätiön ohjelmisto tarjoaa muun muassa kiehtovia näyttelyitä sekä ajankohtaisia ja keskustelevia arkkitehtuuri- ja muotoilutapahtumia. Tutustu Alvar Aalto -säätiön ohjelmistotärppeihin alla.

ALVAR AALTO -MUSEON NÄYTTELYNOSTOT

Lasten mittakaava
10.2.–21.5.2017, Alvar Aalto -museon Galleria, Jyväskylä
Alvar Aalto -museon tuottama kokoelmanäyttely Lasten mittakaava esittelee Aino Aallon sekä Artekin suunnittelemia lasten sisustuksia ja huonekaluja.  Näyttelyssä päästään ensimmäistä kertaa kurkistamaan Ainon taidokkaisiin sisustus- ja arkkitehtuurisuunnitelmiin muun muassa päiväkodeista ja neuvoloista. Näyttely on osa Suomi100 -juhlavuoden ohjelmistoa ja Alvar Aalto -museon satelliittinäyttely Modernia elämää -yhteisnäyttelylle HAM:ssa.

Modernia elämää
3.3.–30.7.2017, Helsingin taidemuseo HAM, Helsinki

Alvar Aalto -museo, Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo, HAM Helsingin taidemuseo ja Suomen valokuvataiteen museo juhlistavat Suomen itsenäisyyden merkkivuotta 2017 yhteisellä näyttelyhankkeella. Modernia elämää! esittelee tuokiokuvia suomalaisesta modernismista ja sen kotimaisista sekä kansainvälisistä saavutuksista vuosina 1917–1968. Näyttelyssä tarkastellaan muun muassa Alvar ja Aino Aallon, Emmi Fockin, Greta Hällfors-Sipilän, Vilho Setälän, Tapio Wirkkalan, Kaj Franckin, Eliel Saarisen ja Vuokko Nurmesniemen kädenjälkeä. Näyttely on osa Suomi100 -juhlavuoden ohjelmistoa.

Schildt & Aalto
2.6.–16.9.2017, Alvar Aalto -museon Galleria, Jyväskylä
Alvar Aalto -museon tuottama näyttely Schildt & Aalto tarkastelee Alvar Aallon ja Göran Schildtin dialogia ja yhteistyötä. Näyttelyssä esitellään muun muassa Aallon suunnittelema Villa Skeppet ja avataan Schildtin ansioita Aallon henkisen perinnön tallentajana. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Christine ja Göran Schildtin säätiön kanssa ja se juhlistaa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden lisäksi Göran Schildtin satavuotisjuhlavuotta.

Alvar Aalto – taide ja moderni muoto
11.5.–24.9.2017, Ateneum, Helsinki
Vitra Design Museumin ja Alvar Aalto -museon tuottama retrospektiivinen kiertonäyttely saapuu Ateneumin taidemuseoon. Alvar Aalto – taide ja moderni muoto tuo esille uusia puolia Suomen kansainvälisesti tunnetuimman arkkitehdin ja muotoilijan tuotannosta. Ateneumissa näyttelyä laajennetaan esittämällä Aallon läheisimpien taiteilijaystävien, kuten Jean Arpin, Alexander Calderin, Fernand Légerin ja László Moholy-Nagyn teoksia.

ALVAR AALTO -AKATEMIAN TAPAHTUMANOSTOT

3rd Alvar Aalto Researchers Network Seminar – Why Aalto?
9.–10.6.2017, Jyväskylä ja Säynätsalo
Alvar Aalto -tutkimukseen painottuva kansainvälinen seminaari, jossa käsitellään Aallon ajatteluun ja arkkitehtuuriin liittyviä haasteita ja mahdollisuuksia ajankohtaisten yhteiskunnallisten muutosten näkökulmista. Tapahtumaan sisältyy seminaarin lisäksi Säynätsalon kunnantalolla 7.–8.6.2017 järjestettävä työpaja, jossa pohditaan, kuinka rakennusten uudet käyttötarkoitukset, ympäristön muutokset ja rakentamisen alan kehittyvä teknologia luovat tarpeen arvioida uudelleen muun muassa rakennusten suojelun ja ylläpidon kysymyksiä. Säynätsalon kunnantalo on työpajan case-kohde.

Alvar Aalto -viikko 2017 Seinäjoki &
The 5th International Alvar Aalto Meeting on Modern Architecture – Technology and Humanism
13.–17.9.2017, Seinäjoki
Arkkitehtuuriin keskittyvä monipuolinen ja vuorovaikutteinen tapahtuma, joka tarjoaa kiinnostavaa sisältöä sekä kaupunkilaisille että alan opiskelijoille ja ammattilaisille. Alvar Aalto -viikon ohjelma sisältää arkkitehtuuriseminaarin lisäksi avoimia yleisötapahtumia ja työpajoja. Seminaarissa tarkastellaan rakentamisen alan kehittyvän teknologian uusia mahdollisuuksia ja niiden suhdetta ihmisten hyvinvointiin.

Lisätietoja:
tiedottaja Annukka Pakarinen, annukka.pakarinen(at)alvaraalto.fi, puh. +358 (0)50 381 0143