Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Filosofian tohtori Susanna Pettersson on nimitetty Alvar Aalto -säätiön johtajaksi ja asiamieheksi 1.10.2010 alkaen. Hänen vastuualueensa käsittää Alvar Aalto -museon toimintojen lisäksi Alvar Aalto -säätiön yksiköiden yhteisen hallinnon.

Susanna Pettersson on ansioitunut ja kokenut museoalan ammattilainen, joka on työskennellyt alan keskeisissä tehtävissä myös kansainvälisellä tasolla. Nykyisellään hän toimii Valtion taidemuseon kehittämisestä ja yhteiskuntasuhteista vastaavana johtajana.

Jyväskylässä toimivalla Alvar Aalto -museolla on hallussaan maailman kattavin yhden arkkitehdin töiden kokoelma. Alvar Aalto -akatemia toimii puolestaan kansainvälisen ympäristökulttuurin, nykyarkkitehtuurin ja muotoilun keskustelufoorumina. Yhdessä ne mahdollistavat kansainvälisesti keskeisen arkkitehdin ja muotoilijan – Alvar Aallon – tuotannon kokonaisvaltaisen tarkastelun kokoelmien, näyttelyiden sekä monitieteellisen tutkimuksen keinoin.

Säätiö on ollut viime aikoina julkisuudessa esillä kansallisesti merkittävästä kulttuurihankkeesta pystyttää Alvar Aallon muotoiluun keskittyvä näyttely Rautataloon Helsingin keskustaan. Susanna Petterssonin monipuolinen työkokemus vahvistaa Alvar Aalto -säätiön asemaa kolmen kansainvälisesti tärkeimmän modernin arkkitehtuurin ja yksittäisen arkkitehdin perintöä vaalivan organisaation joukossa.

Säätiön nykyinen johtaja, filosofian maisteri Markku Lahti jää eläkkeelle vuoden 2011 loppuun mennessä.

Lisätiedot:
Alvar Aalto -säätiö / Hallituksen puheenjohtaja Mikko Mansikka,
040 567 5600

Materiaali- ja haastattelupyynnöt,
tiedottaja Aila Kolehmainen,
040 776 9192, aila.kolehmainen(at)alvaraalto.fi