Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Puukuokka Housing Block, Jyväskylä 2014, OOPEAA Office for Peripheral Architecture. Kuva: Mikko Auerniitty

Asuinkerrostalo Puukuokka, Jyväskylä 2014, OOPEAA Office for Peripheral Architecture. Kuva: Mikko Auerniitty


“Suomen arkkitehtuuria. Kaksivuotiskatsaus 2016” -näyttely avautuu Alvar Aalto -museon Galleriassa Jyväskylässä 25.11.2016.
Kaksivuotiskatsaus nostaa tänä vuonna esille rohkeaa ajattelua ja kokeilevaa arkkitehtuuria. Mukana ovat muun muassa Jyväskylässä sijaitseva arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon voittanut Puukuokka ja korjausrakentamisen osaamista esittelevä Alvar Aallon suunnittelema Viipurin kirjasto.

Kaksivuotiskatsaus esittelee viisitoista asiantuntijajuryn valitsemaa kohdetta, jotka ovat valmistuneet heinäkuun 2013 ja kesäkuun 2015 välillä. Kärkikohteita ovat koulu- ja oppimiskeskus Opinmäki (Espoo 2015), asuinkerrostalo Puukuokka (Jyväskylä 2014) ja Serlachius-museo, Göstan paviljonki (Mänttä 2014).

Tällä kerralla mukaan valikoitui useita kiinnostavia avauksia asuntorakentamisen puolelta. Myös kotimainen osaaminen korjausrakentamisessa on monipuolisesti edustettuna ajankohtaisessa valikoimassa.

Juryn muodostivat puheenjohtajana toimiva kansainvälisesti tunnettu hollantilainen arkkitehtuurikuraattori ja poleeminen kommentoija, Shenzhenissä vuonna 2017 avautuvan Design Societyn johtaja Ole Bouman, Museoviraston yliarkkitehti Sirkkaliisa Jetsonen ja arkkitehti Hilla Rudanko. Neuvoa-antavana asiantuntijana oli toimitusjohtaja Helena Soimakallio Suomen Rakennusinsinöörien Liitosta.

Näyttelyssä on esillä valokuvia, piirustuksia ja pienoismalleja. Jokaisesta kohteesta on tehty myös video. Näyttelyn suunnittelusta on vastannut arkkitehti Philip Tidwell. Toimittaja Jonni Roos ja kuvaaja Raimo Uunila ovat tehneet Katsauksen kohdevideot.

Kaksivuotiskatsaus nostaa esiin laadukasta kotimaista arkkitehtuuria ja herättää keskustelua arkkitehtuurin ajankohtaisista aiheista. Se on suunnattu sekä suomalaiselle että kansainväliselle yleisölle. Arkkitehtuurin ajankohtaiskatsauksia on järjestetty 1950-luvulta lähtien.

Katsauksen järjestävät Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtuurimuseo ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFA.

Näyttelyn tukemiseen ovat osallistuneet Akukon, Betoniluoma, L2 Paloturvallisuus, Wienerberger oy ab ja Helsingin asuntotuotantotoimisto ATT. Näyttelyjulkaisu on toteutettu työ- ja elinkeinoministeriön tuella.

Tutustu valittuihin kohteisiin täällä.
Lue lisää arkkitehtuurin kaksivuotiskatsauksesta täällä.

 

Näyttely avajaisia juhlitaan keskusteluopastuksen merkeissä perjantaina 25.11.2016 klo 13–16.

Suomen Arkkitehtuuria. Kaksivuotiskatsaus 2016
25.11.2016–5.2.2017
Alvar Aalto -museon Galleria
Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä

avoinna ti–su klo 11–18
www.alvaraalto.fi


Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja lehdistökuvat:
tiedottaja Annukka Pakarinen
annukka.pakarinen(at)alvaraalto.fi
puh. +358 50 381 0143