Siirry pääsisältöön

Kalenteri

MaxMin-logo-vaaka


Kansainvälisen Alvar Aalto -designseminaarin MAXIMAL I MINIMAL ohjelma on varmistunut. Elokuussa järjestettävässä muotoilu- ja arkkitehtuuritapahtumassa kuullaan kahdentoista tämän hetken ajankohtaisimman muotoilijan sekä valmistajan ajatuksia suunnittelutyön laadusta ja vastuusta.

Tämän vuoden teema on puheenvuoro laadukkaan muotoilun puolesta. Tapahtuman puheenjohtaja Simo Heikkilä haastaa osallistujat ja puhujat pohtimaan suunnittelutyössä tehtäviä valintoja ja valintojen kestävyyttä.

”Maksimaalinen ja minimaalinen ovat sanoja, jotka kuuluvat jokaisen muotoilijan sanavarastoon tai vähintäänkin vaikuttavat heidän työnsä taustalla. Päivittäisessä työssään muotoilijan on tehtävä valintoja kahden vaihtoehdon välillä: sopisiko toimeksiantoon minimaalisuus, vai olisiko tämä oiva tilaisuus kokeilla jotain maksimaalista? Onko suunnittelussani yhä sijaa taiteelle, vai annanko periksi kaupallisuudelle ja vau-vaikutuksen tavoittelulle? Onko suunnittelemallani tuotteella pitkä elinkaari vai tuleeko siitä vain lisää hankalasti käsiteltävää jätettä? Työskentelenkö globaalisti vai paikallisesti, maksimaalisella vai minimaalisella tavalla?” pohtii Heikkilä.

Lavalle nousevat Milano Design Award 2016 -voittaja Hans Lensvelt, Suomessa ensimmäistä kertaa luennoiva japanilainen valaistusguru Kaoru Mende ja taidokkaasta puuosaamisesta tunnetun Nikarin toimitusjohtaja Johanna Vuorio. Mukana ovat myös Jonas Bohlin, Richard Hutten, Jouko Järvisalo, Max Lamb, Cecilie Manz, Päivi Meuronen ja Aimo Katajamäki sekä Fien Muller ja Hannes Van Severen.

Suomalaisten muotoiluopiskelijoiden ja tapahtuman puhujien yhteistyöprojektista syntynyt näyttely saa ensi-iltansa designseminaarissa. Kiehtovat aikaansaannokset haastavat ja mullistavat muun muassa perinteistä tapaamme ajatella kirjahyllyä.

Tapahtuman tuottaa Alvar Aalto -säätiö. Pääyhteistyökumppanina toimii Jyväskylän kaupunki.

Lue lisää tiedotteesta.

Tutustu tapahtumaan osoitteessa www.alvaraaltodesignseminar.fi

EARLY BIRD -LIPUT
Edulliset early bird -liput ovat myynnissä nyt. Ennakkolippuja voit ostaa 30.6.2016 saakka.

TILAA UUTISKIRJE
Uutiskirjeemme tilaajana saat ensimmäisten joukossa tuoreimmat uutiset, seminaaritärpit ja muuta ajankohtaista tietoa tapahtumasta suoraan sähköpostiisi. Voit myös milloin tahansa lopettaa uutiskirjeen tilaamisen.

Seuraa Alvar Aalto -designseminaaria myös Facebookissa ja Twitterissä.

Lisätietoja tapahtumasta:
designseminar(at)alvaraalto.fi