Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto Lightings -näyttely on avoinna yleisölle Belgiassa, Grand Hornun taidekeskuksessa 9.2.–4.5.2014. Näyttelyssä on esillä yli 140 yksityiskokoelmista lainattua valaisinta 1930–1950 -luvuilta.  Grand Hornu on 1800-luvulla rakennettu kaivosyhdyskunta ja maailmanperintökohde joka nykyään toimii näyttelykeskuksena.

Aallon suunnittelemaa valaisinta A 335A on valmistettu eri väreissä. Kuva: Maija Holma / Alvar Aalto -museo.

Aallon suunnittelemaa valaisinta A 335A on valmistettu eri väreissä. Kuva Alvar Aalto -museon Valovoimaa 24h -näyttelystä vuodelta 2011. Kuva: Maija Holma / Alvar Aalto -museo.

Valaistuksella on tärkeä rooli Aallon arkkitehtuurissa. Luonnonvaloa on ajateltu rakennuksia suunniteltaessa ja myös sisä- ja ulkotilojen keinovalaistus mietittiin huolellisesti. Valaisimina käytettiin sekä sarjatuotannossa olleita että rakennusta varten suunniteltuja erikoisvalaisimia jotka yhdessä sisustuksen kanssa olivat osa arkkitehtonista kokonaisuutta.

Alvar Aalto Lightings -näyttely on toteutettu yhteistyössä Alvar Aalto -museon kanssa. Näyttelyyn liittyvässä seminaarissa Light in Architecture pohditaan valaistuksen roolia arkkitehtuurissa. Seminaari järjestetään 14.3.

Lisätietoja seminaarista:

www.grand-hornu-images.be/fr/actualites/Light_in_architecture/75/

Lisätietoja näyttelystä:

www.grand-hornu-images.be/fr/expositions/Alvar_Aalto__/62/

Tiedustelut: johtaja Tommi Lindh, tommi.lindh@alvaraalto.fi, Alvar Aalto -säätiö/-museo.