Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Alvar Aalto -akatemia järjesti 23.10.2020 Alvar Aallon jalostettu maisema -seminaariin, johon osallistui kuulijoita paikan päällä Keski-Suomen museossa Jyväskylässä sekä etäyhteyden välityksellä ympäri Suomea. Seminaarin esityksistä on koostettu tallenteet Alvar Aalto -säätiön sivuilla katsottavaksi, joten Aallon maisemateemoihin voi perehtyä nyt myös helposti virtuaalisesti.

Seminaarissa kuultiin taidehistorioitsija, FM Teija Isohaudan luento aiheesta ”Aalto maiseman tekijänä”. Arkkitehti Mona Schalin esitelmöi aiheesta ”Puutarhat ja maisemat arkkitehdin näkökulmasta – Aino Aalto ja hänen sukupolvensa”. Professori Tom Simonsin luennon nimi oli ”Alvar Aallon puutarhataiteen lähteet ja kuinka hän ne leikillisesti sovelsi”. Seminaarin päätti Professori Vilhelm Helanderin esitys ”Välimeren maiseman ja kulttuurin merkitys Aallon arkkitehtuurissa”. Esitysten tallenteet ovat katsottavissa täältä.

Myös vuoden 2021 tapahtumat tullaan toteuttamaan sekä virtuaalisesti että mahdollisuuksien mukaan paikan päällä. Ensi vuoden tapahtumiin lukeutuvat 6.–7.5.2021 Porissa järjestettävä kansainvälinen Alvar Aalto -tutkijaseminaari (Ever)green Alvar Aalto, yhteistyössä Jyväskylän Kesän kanssa heinäkuussa 2021 toteutettava Alvar Aalto – Luonto ja arkkitehtuuri -seminaari sekä 12.–13.8.2021 Jyväskylässä kokoontuva Alvar Aalto Symposium, jonka teemana on ”The Future of Industry”.


Lisätietoja:
Alvar Aalto -säätiö
Ohjelmapäällikkö Nina Heikkonen
puh. 044 500 1257
nina.heikkonen@alvaraalto.fi