Siirry pääsisältöön

Kalenteri

Syksyn näyttelykausi käynnistyy Kankaan paperiteollisuusalueen valokuvallisen dokumentoinnin pohjalta syntyneellä Kangas. Katoava tehdas -näyttelyllä. Näyttelyn avajaisia juhlitaan keskiviikkona 24. syyskuuta Alvar Aalto -museon Galleriassa, josta iltaa jatketaan Gallerian Ratamon tiloihin.

Näyttelyssä on esillä viiden Jyväskylän seudulla vaikuttavan valokuvataiteilijan teoskokonaisuudet. Mikko Auerniitty, Jussi Jäppinen, Kapa (Martti Kapanen), Jyrki Markkanen ja Rune Snellman ovat tallentaneet ja tulkinneet kaupunkitilan muutosta Kankaan tehdasalueella valitsemistaan näkökulmista. Mukana on muun muassa neulanreikätekniikalla toteutettuja teoksia ja tyhjän tilan estetiikasta sekä toiminnan kaikkoamisesta syntyneitä valokuvia.

Näyttely on osa laajempaa Kankaan tehdasalueen dokumentointihanketta. Hankkeen tarkoituksena on taltioida Tourujoen varrella sijaitsevan historiallisesti merkittävän alueen kehittymistä, kaupunkiympäristön muutosta sekä muutoksen vaikutusta Jyväskylän kaupunkikuvaan, luonteeseen ja identiteettiin. Alvar Aalto -museon lisäksi hankkeessa ovat mukana Keski-Suomen museo ja Jyväskylän kaupunki.

Kangas. Katoava tehdas on esillä myös Galleria Ratamon tiloissa 25.9.–19.10.2014.

Lue lisää lehdistötiedotteesta ja taiteilijahaastatteluista.

Kurkistus kotikaupungin kulisseihin – taiteilijatapaaminen Aalto-museossa 16.11. klo 14

Kangas. Katoava tehdas

25.9.–16.11.2014
Alvar Aalto -museon Galleria
Alvar Aallon katu 7
40600 Jyväskylä
www.alvaraalto.fi

Lisätietoja:
museoamanuenssi Mari Murtoniemi
mari.murtoniemi(at)alvaraalto.fi
puh. 040 355 9162